2020, július 15, szerda
   
Betűméret

Gyorsabban, erősebben, jobban!

Robognak a gazdasági reformok, napról-napra jobban élünk, őrizzük stabilitásunkat, mindenki elégedett országunkkal, sehol nem volt szavazatlopás, sajtószabadság van, érkeznek a befektetők, építünk-szépítünk, munkanélkülit nagyítóval sem lehet találni, az átlagfizetések egyre magasabbak – hallhatjuk napi szinten az állami televízió híradásaiban, olvashatjuk a sajtóban. Közben meg lassan haladunk a teljes csőd felé. Fizetéseink a béka segge alatt vannak, tartalékainkat már régen feléltük, máról holnapra gondolkodunk, csak azt vásároljuk meg, ami a legszükségesebb, spórolni sincs miből.
 
A gépkocsi is luxusnak számít a nagy átlagnak. Regisztrálni kell, biztosítani, elromlik ez-az, valamilyen elektronikai kütyü, mester, szerviz, gumicsere… Lehetne egy olyan kimutatást is készíteni, hogy mikor töltöttük meg utoljára csordultig a tartályunkat. Én már nem is emlékszem rá… Az a jellemző, hogy csak annyit tankolunk, amennyi szükséges. Egy pirosért, két pirosért.
 
       
Mindig csodálkoztam, hogy a magyarországi televíziók, rádiók a következő hírrel kezdték műsoraikat: Emelkedik az üzemanyag ára, a benziné bruttó 2 forinttal, a gázolajé bruttó 3 forinttal. Nem értettem, miért kell ezt a pár forintos emelkedést bejelenteni. A csökkenésről is ugyanígy beszámoltak. Szerbiában ez már évek óta nem divat. Ez sem úgy működik, mint normáliséknál.
       
Rendet tettem a táskámban, a pénztárcámban, a „számlás fiókomban”. Megakadt a tekintetem a benzinárakon. Április 2-án 141,70, 8-án 145,70, 16-án pedig 152,70 dinárt fizettem ugyanazon a helyen a benzin literjéért. Juppi! Szép csendesen emelkedik az ára… Biztosan megmagyarázzák szakembereink, hogy a világpiacon is emelkedik az olaj hordónkénti ára, a dollár árfolyama is bezavar. Nem nagyon vigasztal a helyzet, mert a fizetésem meg ugyanannyi. Különbségek vannak a töltőállomások között is. Minőségben és a vízmennyiség hozzáadásában is.
       
Meg különbségek vannak a környező országokban is. Ausztriában 1,05, Horvátországban 1,16, Romániában 1,00, Magyarországon 1,18 euró az átlagár. Mi a legjobbak vagyunk mindenben! Szerbiában 1,21 euró!
       
Az autópálya díjakban is visszük a pálmát! A 10 napos matrica Ausztriában 8,90 euró, Magyarországon 2975 Ft, Romániában a 7 napos 3 euró. Németországban meg még fizetni sem kell érte, ingyenes a száguldás. Nálunk, hogy Szabadkáról leérjünk Leskovacig, összesen 10,50 eurót kell a kapuknál leperkálnunk. 460 km, egy irányba! Az utak minősége szóra sem érdemes...
       
A szomszédainknál egy kicsivel magasabbak az átlagfizetések, magasabb az életszínvonal, de mi hősiesen ezt is lenyeljük a 360 eurós átlagfizetésünkkel. Nálunk nincs 13. és 14. fizetés. Nincs kajapénz. Útiköltség sem nagyon. Napidíjról ne is beszéljünk. Mi büszkék vagyunk, hogy átlag alatt keresünk. Mi tűrünk.
       
Különben is, ez volt haladóink választási szlogenje: Brže, jače, bolje! Hőn szeretett vezérünk be is tartja az ígéreteit: még gyorsabban növekednek ezentúl az árak, még erősebben szipolyozzák a népet, még jobban a földbe döngölnek majd bennünket.
 
Egri Emma - egriemma
.
 
Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information