2020, július 15, szerda
   
Betűméret

Ezer kommandós keres egy szabadkai magyar férfit Olaszországban

A szabadkai születésű, negyvenéves magyar a kriminológus szerint minden ok nélkül öl. Olaszországban most ő az első számú közellenség.

Igazi könyörtelen, hidegvérű gyilkosként ír az olasz sajtó a 40 éves férfiról. Bűntársai, közvetlen környezete is csak úgy ismeri: Igor, az orosz. Fehér Norbert Szabadkán született, de rovott múltja miatt Igor Vaclavics néven Olaszországban kezdett új életet. Gondosan építette fel üzletemberimázsát, szívesen mutatkozott elegáns öltönyökben, sportos szerelésben, miközben rablásokból tartotta el magát. Társaival főleg hétvégi házakra utaztak. Fehér Norbert többször is ült börtönben, de 2007-ben jó magaviselete miatt csaknem két évvel korábban szabadult. Cellatársainak sem adta ki valódi személyazonosságát, mindenki csak az Oroszként ismerte, de az Interpol azonosította.

Ezer olasz kommandós hajszolja 17 napja

Harmadik áldozata túlélte

Fehér április 1-jén kezdett ámokfutásba: az olasz Corriere beszámolója szerint egy budriói bár kocsmárosát, az 52 éves Davide Fabbrit mészárolta le a be­vételért.

– Bűnösnek érzem magam, hogy nem tudtam segíteni a férjemnek. Davide itt született, ebben a kocsmában, ez volt az élete már a szüleinek is. Túl későn érkeztem – nyilatkozta az áldozat özvegye. Úgy tudni, a rablógyilkosságban Fehérnek társa is volt. Nem sokkal ezután, menekülés közben Fehér egy önkéntes mezőőrre támadt. A 62 éves Valerio Verri a helyszínen életét vesztette, az olasz lapok szerint Fehér elvette a fegyverét is. Az őr társát szintén súlyosan megsebezte, de ő végül túlélte a támadást.

Bogyókon és gyümölcsökön hetekig elvan az erdőben. A gyilkost kedden a Ravennához közeli erdőkben keresték

Sebesülten menekül

A kocsmárossal történt dulakodás során Fehér maga is megsérült, és ott is hagyott némi vért a helyszínen. A sebesülten menekülő férfira ezután egy speciális, ezerfős alakulatot állítottak az olasz hatóságok. Már tizenhetedik napja folyik ellene a hajtóvadászat, Bolognát, Ferrarát és a tengerhez közeli Ravennát is átkutatták. Húsvét hétvégéjén azonban szinte egyfolytában esett, ez visszavetette a nyomozást.

Igor Vaclavics álnéven kötött üzleteket, majd rabolta ki klienseit

Megél az erdőben

Volt bűntársai – akikkel 2007– 2016 között több házat is kirabolt, és szerbek is vannak köztük – egyaránt állítják Fehérről: különösen szívós alkat, hetekig elél az erdőben abból, amit ott talál, amit csak a környezet lehetővé tesz. Elvan burgonyán, bogyókon, gyümölcsön. Sárban és barlangban is hajlandó aludni, na­gyon jól tűri a szélsőséges körülményeket. Bár mindig azt állította magáról, hogy nem volt katona.

Fabbri volt az első áldozata a Bolognához közeli Budrióban

A tengerre tarthat

Egy húszéves lány megdöbbentő esetről számolt be: útban Chioggia kikötővároshoz, a vonaton ismerte fel.

– Ott ült velem szemben. Furcsa mód a telefonomon épp a budriói gyilkosságról olvastam, és hogy egy Fehér Norbert nevű férfit köröznek. Felnéztem és ott volt ő: rövid haj, szakáll, szemüveg, és nagyon idegesnek tűnt – mondta az Il Messaggerónak. Ennek több mint egy hete.

A nyomozók már kiderítették, a menekülés során is használ telefont, több SIM kártyája van, mindegyik más névre. Utoljára egy április 9-i hívást rögzítettek. A Facebookon is aktív életet élő férfi közben letörölte az oldalát, gyanítják, hogy így akarja menteni bűntársait, akik között egyes források szerint egy magyar is van.

Kriminológusok úgy vélik, Fe­hér végig hidegvérrel ölt, bestiális tetteinek azonban egyszerűen nincs indítéka. Igazságügyi szakértők szerint a férfi kettős személyiségű. (borsonline.hu)

.
 

 

Megosztás

A nap idézete

"Szépséget a békében, - hitet a háborúban, - vigaszt az összeomlásban, - reményt a hontalanságban.... Adhat-e valaki ennél többet Nemzetének?"

/Zászlós Zsóka/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information