2020, augusztus 15, szombat
   
Betűméret

Homoszexuális siránkozás a szabadkai tüntetésen

a maglocistacSzabadkán alábbhagyott a diktatúra elleni tüntetések intenzitása és tömegessége. Persze lehet, hogy ez csak ideiglenes jelenség. Az esetleges sorsdöntő fordulat egyébként is elsősorban a belgrádi demonstrációktól függ, amelyeken ugyan ingadozik a résztvevők száma, de még mindig elegendő ahhoz, hogy hisztériás reagálást váltson ki a rezsimből.

A napokban Szabadkán sajnálatos eset történt, amely teljesen megtörheti az itteni tiltakozások homogenitását. Eleinte ugyanis különböző nézeteket valló polgárok gyülekeztek a főtéren, akikben közös volt a Vučić-rendszer iránti ellenszenv, és akik egyetértettek a megfogalmazott követelésekkel (a választási csalások kivizsgálása, a választói névjegyzék rendezése, a közszolgálati média vezetőinek leváltása, a szerb parlament elnökének lemondatása stb.).

Egy minap elhangzott felszólalás azonban nem kívánt (markánsan liberális) irányba terelte a folyamatot.

Az történt ugyanis, hogy egy szabadkai tüntető lány beszédében elpanaszolta, leszbikus létére nem köthet házasságot és nem fogadhat örökbe gyermeket. Mintha ez lenne a fő probléma Szerbiában és Délvidéken, nem pedig az elvándorlás, a gazdaság hanyatlása, az elszegényedés és a szólásszabadság elfojtása.

Ráadásul, ha valakinek nincs oka panaszra, az pont az LGBT-közösség (leszbikusok, homo- és biszexuálisok és transzneműek), hiszen Szerbiának sohasem volt ennyire "melegbarát" kormánya. Vučić rezsimje évente egymillió eurót költ a "prájd" biztosítására. Továbbá az önkormányzati miniszterasszony beismerten leszbikus (és még ki tudja, a "meleg" lobbinak hány csendes tagja tölt be funkciót a kormányban). Mindemellett készül az a törvénytervezet, amely rendezni fogja az LGBT-közösség tagjainak jogait. A házasságkötésen kívül állítólag gyermekeket is örökbe fogadhatnak majd, amire számos fejlett és feslett nyugati országban sincs lehetőség.

Fotó: Magločistač

F. F.

.

Megosztás

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information