2020, október 25, vasárnap
   
Betűméret

Délvidéki körútra érkezik Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás

morvai-gaudi-delvidekenHáromnapos körútra Délvidékre látogat dr. Morvai Krisztina, Európa Parlamenti képviselő és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat több tagja, köztük dr. Gaudi-Nagy Tamás a szervezet vezetője is.

A látogatás fő célja, hogy személyesen tájékozódjanak a délvidéki magyarok helyzetéről, a szerbiai kisebbségi törvények betartásáról a gyakorlatban és a mindennapokban. Annak érdekében, hogy valós képet kapjanak az Európai Bizottság, illetve az Európai Parlament  májusban esedékes szavazásához, amikor a Szerbiáról szóló kisebbségi jelentésről döntenek majd.

Ahogy arról portálunk is több alkalommal beszámolt a szerbiai jelentés kapcsán április 7-én Budapesten bemutatták Bozóki Antal újvidéki jogász árnyékjelentését tartalmazó könyvét, amely jóval árnyaltabb képet festett a helyi magyarság jogainak és lehetőségeinek helyzetéről. 

A három napos szakmai úton a szakértőkből álló csapat meglátogat több délvidéki települést, így többek között Óbecsét, Zentát és Szabadkát is, ahol a délvidéki magyarok mellett több közintézményt is felkeresnek majd. 

Pénteken a személyes találkozóra alkalma nyílik az érdeklődőknek is, ugyanis a zentai városháza nagytermében 18:00 órakor tart lakossági fórumot dr. Morvai Krisztina és dr. Gaudi-Nagy Tamás, akik várják mindazon építő észrevételeket, amelyeket feltudnak használni a délvidéki magyarság jogérvényesítéséért folytatott küzdelemben, illetve az előadás után a közönség kérdéseket tehet fel,  az EP képviselő asszonynak, illetve az NJSz vezetőjének is. 

H. Á. 

.
 
Megosztás

A nap idézete

"A hazaszeretet egy nemzetben az, ami a testben az egészség! Attól naggyá nő, anélkül elsorvad. Hazaszeretet nélkül nincs Nemzet, csak horda. A nagy nemzeteket az tette naggyá. A hazaszeretetet nem lehet magyarázni, mint nem lehet az egészséget, ami nélkül meghal a test. Mibelőlünk, magyarokból, – hát nem veszitek észre?! – hogy évtizedek óta próbálják azt kilopni, és vele egyetlen erőnket, a lelkünk önérzetét! Egyforma nemzeti kincsünk a vagyonunk, az eszünk, a becsületünk és az időnk! Ezeket a kincseket lopjuk mi meg mindennapi, apró hazaárulással!"

/Jászai Mari/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information