2020, október 24, szombat
   
Betűméret

Idáig vezetett a modernista egyházi irányzat: évtizedeken belül túlszaporodják a keresztényeket a muszlimok

iszlHúsz éven belül több gyerek fog muszlim családba születni a világon, mint kereszténybe, és ez a történelmi esemény annak ellenére fog bekövetkezni, hogy a kereszténység a világ legnagyobb vallása. Az amerikai Pew Kutatóintézet szerint a fordulópont 2035-ben következik el, ebben az évben 224 millió keresztény és 225 millió muszlim gyerek fog napvilágot látni. A statisztika szerint a muszlim családoknál átlagosan 2,9 gyerek nevelkedik, míg a keresztényeknél csak 2,6, de ez a háromtizedes különbség is elég arra, hogy két évtizeden belül a muszlimok vegyék át a reprodukciós fölényt. A mohamedán hívők szaporaságának másik érzékletes fokmérője, hogy míg ma a muszlimok a világ népességének 24 százalékát teszik ki, mégis tőlük születik a gyerekek 31 százaléka globális szinten. Ennyinek kellene lennie a keresztény gyerekek arányának, hiszen a világ népességének (egyelőre) 31 százaléka Krisztus-hívő.

A jelenleg 1,75 milliárdnyi muszlim vallású népesség annyira gyorsan nő, hogy röpke 45 év alatt, 2060-ra beéri a szintén növekvő, ma 2,285 milliárd keresztényt. Akkorra mindkét vallás durván 3 milliárd embert tudhat magáénak a világon. Négy és fél évtized alatt tehát a muszlimok 1,25 milliárddal lesznek többen, míg a keresztények csak alig több mint hétszázmillióval.

A Pew kutatásának fókuszában álló jelenséggel már régóta tisztában vannak a szakemberek, és ha máshonnan nem, egy 2006-os vatikáni statisztikából is lehetett következtetni a tendenciákra. Ekkor „vesztett csatát” a katolikus Egyház a muszlimok ellen, ugyanis a 2006-os vatikáni évkönyv szerint világszinten ekkor kerültek először fölénybe a muszlimok 19,2 százalékos részaránnyal a 17,4 százalékon álló katolikus keresztényekkel szemben.

Sokáig vita volt a kutatók között, hogy inkább a felekezetet nem választók és az ateisták számaránya fog radikálisan emelkedni, de ma már egyértelmű, hogy 2055–2060 között tíz születendő gyerek közül kevesebb mint egy érkezik majd felekezet nélküli vagy ateista családba, míg tízből hét keresztény vagy muszlim neveltetést kap.

A keresztény–muszlim trendforduló mögött megbújó okok meglehetősen könnyen kikövetkeztethetők. A fejlett nyugati, keresztény gyökerű világban alacsony a népszaporulat, míg a keleti, fejlődő államokban, ahová számos muszlim többségű ország is tartozik, bébiboom tapasztalható. A Pew kutatása szerint ráadásul a 2015–2020 közötti periódusban a keresztény vallást elhagyók száma 13 millió, míg valamelyik keresztény felekezetbe csak 5 millióan fognak belépni.

A fenti tendenciákat érdemes összevetni a Vatikán 2016-os évkönyvében található statisztikákkal. Eszerint 2015-ben a világ 1,285 milliárd katolikusának valamivel több mint a fele (56 százalék) mindössze tíz országban (Argentína, Brazília, Franciaország, Egyesült Államok, Fülöp-szigetek, Kolumbia, Kongó, Mexikó, Olaszország, Spanyolország) élt. Ám ezek közül négyben is csökken a népesség, köztük a 314 milliós Egyesült Államokban és a 200 milliós Brazíliában. Tehát a potenciálisan nagy „keresztényeket termelő” országok közül legalább kettő kiesett, ám például a 180 milliós Pakisztánban és a 80 milliós Egyiptomban sorrendben 3,2 és 2,8 a reprodukciós ráta.

A tendenciákba annak fényében is érdemes belegondolni, hogy az európai muszlim közösségek nem feltétlenül teszik magukévá az őket befogadó országok általában alacsony népesedési rátáját. Amszterdam, Malmö, Marseille, az angliai Leicester lakosságának persze nem kizárólag a szaporulat miatt lett mintegy az ötöde muszlim, hanem az intenzív bevándorlás okán, ám ezek a közösségek hosszú távon is hozzájárulnak az adott ország etnikai-vallási térképének átrajzolásához. További európai városok muszlim népességarányáról szóló kimutatás itt olvasható.

terhoditas17041702

MNO/Kuruc.info nyomán

.

Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information