2020, augusztus 15, szombat
   
Betűméret

"Nem csaltak" - A RIK nem engedi, hogy az ellenzék megvizsgálja a választási anyagot

rik srbijaizbori 1-3Ahogy arról portálunk is beszámolt, a köztársasági elnökválasztásokon másodikként befutó Saša Janković kampánystábja arról számolt be, hogy mintegy 25 választóhely választólapjait vizsgálták meg, mindenütt súlyos rendellenességeket tapasztalva. Az ellenzék ezek alapján több, mint 300 ezer ellopott voksról beszél. 

Az ellenzék éppen azért a választások teljes anyagának újravizsgálását kezdeményezte, azonban ezt a RIK vagyis a Köztársasági Választási Bizottság  egyhangúlag leszavazta. 

A RIK szerint ugyanis nem történtek rendellenességek, amiért erre szükség lenne. Az ellenzék eközben arról beszél, hogy a választásokat felügyelő állami szervnek rejtegetnivalói vannak, ezért nem vállalják az újbóli vizsgálatot. 
 
A kritikus hangok és az ellenzék aggodalmainak jogosságát támasztják alá azok a napi szinten előkerülő dokumentumok és bizonyítékok, amelyek szintén arra engednek következtetni, hogy az április másodikai választásokon számos csalás és rendellenesség történt. 
 
Így például csak Belgrádban több, mint 20 olyan választásra jogosult polgárt tartanak számon, akik még a 19. században születtek. 
 
A legújabb botrányt pedig Ivan Ninić ügyvéd robbantatta ki, aki a Twitteren tette közzé azokat a fotókat, amelyeken jól látható, hogy a Novi Pazar-i 10-es szavazóhelyen 10 választási bizottsági tag aláírása is megegyezik, vagyis azokat valaki meghamisította. 
 
rik-novi pazar
.
 
Megosztás

Hozzászólások   

 
+2 #2 Hoppá Y-m-d H:i
Hogy te Franci mien okos vagy... 8)
Idézet
 
 
+1 #1 Franz Lutzy Y-m-d H:i
BO = birački odbor; ez a magyarban a szavazatszámlál ó (korábbi terminológia szerint: szavazatszedő) bizottságnak felel meg. Ezek működnek a szavazókörökben . Nem azonos az "izborna komisija"-val, ami országos és önkormányzati szinten létezik; csak ezeket hívjuk vál. bizottságnak.
"A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény ( a továbbiakban: Ve.) 21. § (2) bekezdés a.) pontja szerint a szavazatszámlál ó bizottságok a választási bizottságok közé tartoznak, s mint ilyenek, a választópolgáro k független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei. Feladataik különösen: a választás szavazóköri eredményének megállapítása, a választások tisztaságának és törvényességéne k biztosítása, a pártatlanság érvényesítése, illetve szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. "
Idézet
 

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information