2020, szeptember 24, csütörtök
   
Betűméret

Péterréve: A választói kedv egyenesen arányos volt az írástudatlansággal

Délvidék szerte számos visszaélésről számoltak be a vasárnapi választások során. A csalások ténye sokak számára annyira egyértelművé vált, hogy ezekben a pillanatokban is Szerbia több tucat pontján az utcára vonulva tüntetnek Aleksandar Vučić és pártja, valamint mindazon politikai kultúra ellen, amelyet meghonosítottak az országban.  

Nem volt választási csalásoktól mentes a helyzet Péterrévén sem, ahol évek óta óriási problémát okoz a rossz közbiztonság és a folyamatos koszovói betelepítések. Ezeknek a lakosság számára negatív folyamtoknak azonban van haszonélvezője is, méghozzá a hatalmi pártok, akiknek a megszaporodott társadalmilag leszakadt rétegek képezik a fő mozgósítható szavazóbázisát. 

valasztasicsalok2017 1

Minden szavazóhelyiségnél listákkal figyelték a megjelent szavazókat

Ezen csoportok tömeges szavazatvásárlását bizonyítják azok a beszámolók és fotók is, amelyet a választási bizottságok tagjai tettek közzé a választásokat követően. Nikola Stajić a péterrévei Kelemen óvoda szavazóhelyiségében volt megfigyelő, ahol többek között a választók tömeges szállítását is megörökítette, illetve ahogy a szavazó helyiségtől 50 méterre egy autóból folyamatosan jegyzik, hogy ki volt már szavazni és ki nem. Stajić kérésére a történteket jegyzőkönyvezték, illetve a járási választási bizottságnak is jelentették a történteket. 
 
valasztasicsalok2017 2
Folyamatosan szállították a megvásárolt voksolókat 
 
De más "furcsaságok" is történtek a Tisza menti faluban, így például az egyik ismert tollal foglalkozó kisebbségi vállalkozó többször követelte, hogy adják oda neki a választói névjegyzéket, hogy ellenőrizze, hogy az "övéi" közül ki volt már szavazni. 
 
"A falunak vannak olyan rossz hírű környékei és utcái, ahol szinte kizárólag romák laknak, ezeken a helyeken általában 11 órára már százszázalékos volt a részvételi arány." - mesélte a választási bizottság egy, a VMSZ-hez közel álló tagja portálunknak. Elmondása szerint még a településen a részvételi arány nagyjából 50-55 százalék körül alakult, addig a választói névjegyzékre X-el szignózó családok esetében ez a szám közel száz százalékos volt. 
 
"A demokrácia ünnepén a választói kedv egyenesen arányos volt az írástudatlansággal." - mesélte tapasztalatait bosszankodva.
 
Míg a CeSID azt jelentette, hogy az elmúlt 20 évben nem volt ilyen szabályos a választások menete, addig például Péterrévén a becslések szerint a délelőtti órákban megjelent szavazók 80 százaléka megvásárolt voksoló volt. Ezt erősíti meg az a dokumentum is, amelyet portálunk szivárogtatott ki múlt héten, és amely pontosan bemutatja, hogy a VMSZ aktivistáinak délelőtt kell "felkeresniük" a választókat. 
 
A szavazatvásárlásoknak meg is lett az eredménye, míg Óbecsén a szavazatok 55 százalékát kapta Vučić, addig a járásban ezzel szemben a két magyar többségű településen ennél jóval többet, Péterrévén 67.6, míg Bácsföldváron 68 százalékot ért el. 
 
Megvalósuló multikulti
 
A haladók koalíciójának sikerült az idei elnökválasztásokra megvalósítania az össznemzeti látszat összefogást, amely utoljára Titó diktatúrájában valósult meg és igazi multietnikus közösségként sikerült elcsalniuk a választásokat. Ezt egy példával mutatta be számunkra a VMSZ egyik tagja, aki arról mesélt, hogy a juhászegyesület VMSZ-es vezetője írta össze a cigányokat, akik aztán a szerb haladó párt szerb vállakózójától kapták meg a választások napján az ezer dináros szavazópénzt. 
 
A választási csalás az egyetlen járható út 
 
A VMSZ péterrévei elnöke Kinka Erzsébet egy Facebook üzenetben köszönte meg minden szavazópolgárnak "az egyetlen ésszerű döntést".  
"Nem kértük, hogy szeressenek minket ezért a döntésért, csak azt, hogy gondolják át, s fogadják el..., hisz nem volt más járható út... Köszönet a vmsz tagoknak és szimpatizánsoknak a kemény munkáért, kitartásért. " - írja a hitoktatói diplomával rendelkező Kinka, akit a jelek szerint egyáltalán nem zavart a tömeges választási csalás, amelyben a beszámolók szerint az általa vezetett szervezet tagsága is aktívan kivette a részét.  
 
Képek: Facebook
 
S. Z. 
.
 
Megosztás

Hozzászólások   

 
-4 #1 Tölgyesi László Y-m-d H:i
Most mi fog lenni? Semmi, egy darabig hőbörögnek rajta aztán minden megy tovább mintha semmi se történt volna meg.A sorsunk meg van pecsételve a mindenhatót nem lehet leváltani.
Idézet
 

A nap idézete

"Szépséget a békében, - hitet a háborúban, - vigaszt az összeomlásban, - reményt a hontalanságban.... Adhat-e valaki ennél többet Nemzetének?"

/Zászlós Zsóka/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information