2020, április 01, szerda
   
Betűméret

A haladók képtelenek elfogadni, hogy a nép nagy része utálja őket: „A tüntetők mögött a vesztes ellenzék áll!”

aprotest 4Nebojša Stefanović belügyminiszter, a haladó rezsim csatlósa és Aleksandar Vučić egyik legnagyobb talpnyalója kijelentette, hogy a Szerbia számos városában tiltakozásba kezdett fiatalok mögött egyértelműen a vesztes ellenzék egy része áll.

Az önkényuralmat idéző hatalom ebben a helyzetben is igyekszik magát demokratikusnak beállítani, amely kvázi tolerálja a „törvénytelen, nem bejelentett gyűléseket”. Stefanović Vučić szavait idézi (másra amúgy sem képes, sőt joga sincs hozzá valószínűleg – hiszen csak egyszerű pártkatona): „Addig minden rendben van, amíg nem történik rendbontás”. Egyelőre tehát a haladók igyekszenek politikai jópontokat faragni a jelenlegi helyzetből (is). Megtehetik, mert a választásra jogosult szerbiai polgárok egy része április másodikán érdektelenségével és tudatlanságával bebizonyította, hogy vevő a Vučić-féle manipulációkra.  

Azonban a haladók eddigi reakciói  két dolgot is bizonyítanak: az egyik, hogy rettegnek az esetleges következményektől, a másik, hogy képtelenek elfogadni a tényt, miszerint az emberek nagy része elégedetlen a kormánnyal, annak eddigi tevékenységével.

Ezek az emberek, illetve fiatalok azt sem sem hajlandóak lenyelni, hogy a választásokat súlyos csalásokkal nyerte meg a rezsim. Őket a „mainstream”, a fősodratú haladó médiumok folyamatosan huligánoknak, alkoholistáknak, drogos rendbontóknak titulálja. Ugyanakkor, amint arról beszámoltunk, Újvidéken „ellentüntetők” támadtak a fiatalokra, de a rendőrség nem távolította őket el a helyszínről. Nos, ennyit a haladó demokráciáról, és Stefanović szavairól.

A rezsim szerint tehát a „választások vesztesei tiltakoznak”. Az ellenzék egyes képviselői valóban elismerték, hogy morálisan ugyan, de támogatják a fiatalokat, viszont hangsúlyozottan egyetlen politikai párt sem áll a szervezők mögött.

A Danas című napilap tudomása szerint a közösségi oldalakon megjelent, a tüntetésekre való felhívások Nemanja Milosavljević egyetemistától erednek, akit a lap nem tudott személyesen elérni, de az őt jól ismerők megerősítették, hogy a tiltakozások szervezése spontán módon történt, a háttérből nem az ellenzék irányít.

Szerb sajtó nyomán F.J.

.

Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information