2020, október 01, csütörtök
   
Betűméret

A haladók képtelenek elfogadni, hogy a nép nagy része utálja őket: „A tüntetők mögött a vesztes ellenzék áll!”

aprotest 4Nebojša Stefanović belügyminiszter, a haladó rezsim csatlósa és Aleksandar Vučić egyik legnagyobb talpnyalója kijelentette, hogy a Szerbia számos városában tiltakozásba kezdett fiatalok mögött egyértelműen a vesztes ellenzék egy része áll.

Az önkényuralmat idéző hatalom ebben a helyzetben is igyekszik magát demokratikusnak beállítani, amely kvázi tolerálja a „törvénytelen, nem bejelentett gyűléseket”. Stefanović Vučić szavait idézi (másra amúgy sem képes, sőt joga sincs hozzá valószínűleg – hiszen csak egyszerű pártkatona): „Addig minden rendben van, amíg nem történik rendbontás”. Egyelőre tehát a haladók igyekszenek politikai jópontokat faragni a jelenlegi helyzetből (is). Megtehetik, mert a választásra jogosult szerbiai polgárok egy része április másodikán érdektelenségével és tudatlanságával bebizonyította, hogy vevő a Vučić-féle manipulációkra.  

Azonban a haladók eddigi reakciói  két dolgot is bizonyítanak: az egyik, hogy rettegnek az esetleges következményektől, a másik, hogy képtelenek elfogadni a tényt, miszerint az emberek nagy része elégedetlen a kormánnyal, annak eddigi tevékenységével.

Ezek az emberek, illetve fiatalok azt sem sem hajlandóak lenyelni, hogy a választásokat súlyos csalásokkal nyerte meg a rezsim. Őket a „mainstream”, a fősodratú haladó médiumok folyamatosan huligánoknak, alkoholistáknak, drogos rendbontóknak titulálja. Ugyanakkor, amint arról beszámoltunk, Újvidéken „ellentüntetők” támadtak a fiatalokra, de a rendőrség nem távolította őket el a helyszínről. Nos, ennyit a haladó demokráciáról, és Stefanović szavairól.

A rezsim szerint tehát a „választások vesztesei tiltakoznak”. Az ellenzék egyes képviselői valóban elismerték, hogy morálisan ugyan, de támogatják a fiatalokat, viszont hangsúlyozottan egyetlen politikai párt sem áll a szervezők mögött.

A Danas című napilap tudomása szerint a közösségi oldalakon megjelent, a tüntetésekre való felhívások Nemanja Milosavljević egyetemistától erednek, akit a lap nem tudott személyesen elérni, de az őt jól ismerők megerősítették, hogy a tiltakozások szervezése spontán módon történt, a háttérből nem az ellenzék irányít.

Szerb sajtó nyomán F.J.

.

Megosztás

A nap idézete

"Virrasztottunk mi tetszhalottat már, álltunk sok vihart, nekünk ez sem új, ha kiszaggattak: új gyökeret vertünk. Mi tudjuk mit jelent: balszél ha fúj."

/Reményik Sándor/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information