2020, október 01, csütörtök
   
Betűméret

A szavazás megismétlése Palánkán, Nagybecskereken, és a „bolgár vonat” Szabadkán

aszavazas2Április 11-én Nagybecskereken a 11-es, és Palánkán szintén a 11-es számú szavazóhelyeken megismétlik a szavazást. A Köztársasági Választási Bizottság (RIK) ugyanis elfogadta az elnökválasztás szabályosságára benyújtott kifogásokat. A számok egybeesése a véletlen műve. Talán.

A belgrádi Miloš Marković panaszát egyhangúlag fogadta el a választási bizottság, akinek kifogásában az áll, hogy Palánkán a szóban forgó szavazóhelyen néhány személy annak ellenére is leadhatta voksát, hogy más személyi szám szerepelt személyazonosító dokumentumukban és más a szavazóhelyen található választói névjegyzékben.

Marković Nagybecskereken is szabálytalanságot észlelt. Itt az urnában több szavazólap volt, mint amennyien szavaztak. Egy Rašo Nedeljkov nevű polgár szintén kifogást nyújtott be a választás szabályosságára vonatkozóan, erről azonban jövő héten dönt a RIK, mivel a panaszban nem tüntette fel személyi számát, így nem sikerült azonosítaniuk.

Nedeljkov Kraljevón észlelt szabálytalanságokat, kifogásában azt állítja, hogy az egyik szavazóhelyen több szavazólap volt az urnában, mint amennyien szavaztak.

Ettől valószínűleg sokkal több csalásra is sor került. Sok polgár panaszkodott a telefonos SMS-üzeneteken és hívásokon keresztül történt nyomásgyakorlásra, emellett nem hivatalos információk szerint Szabadkán az ún. „bolgár vonat” jelenségre is sor került egy magyar érdekeltségű magánvállalatban, ahol a dolgozók előre kitöltött szavazólapokkal járultak az urnák elé!

Szerb sajtó és Magyar Szó nyomán F.J.  

.

Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information