2020, október 01, csütörtök
   
Betűméret

"Csak Észak-Koreában szoktak nyerni az első körben!" Miért felel meg Vučić mindenkinek, csak a népnek nem?

a kim es vucic"Aleksandar Vučić győzelme a hanyatlás folytatását jelenti. Tönkremegyünk szépen lassan, alaposan, de miután hozzászoktunk az ilyen körülményekhez, ezt is filozófiai nyugalommal viseljük el" - nyilatkozta némi cinizmussal Jovo Bakić, az egyik legismertebb szerb szociológus és Vučić kemény bírálója.

Mint mondta, Vučić egyebek között azért felel meg a nyugati és a keleti nagyhatalmaknak, mert tipikus önkényuralkodóként képes megtartani a (látszat)biztonságot az országban, és ebből kifolyólag Szerbia nem jelent plusz terhet-problémát-munkát a régió és a világ számára. Az viszont senkit sem érdekli, hogy az itteni átlagpolgárok mennyit szenvednek.

Nikola Gruevszki macedón kormányfő tíz évig úgymond tökéletesen megfelelt a Nyugatnak és a Keletnek egyaránt, de amikor már nem tudta szavatolni a "biztonságot", egyszerűen magára hagyták, sőt, "lapátra tették" - emelte ki Bakić.

Véleménye szerint nemcsak a hatalom önkényuralmi jellegéről, hanem a szerb társadalom teljes éretlenségéről is tanúskodik az a tény, hogy nem sikerült kieszközölnie az elnökválasztás második körét. Ilyesvalami csak Észak-Koreában képzelhető el - szögezte le a szociológus, aki úgy véli - most, hogy Vučić lett az új elnök - Nebojša Stefanović belügyminiszternek van legtöbb esélye, hogy a kormányfői székbe üljön.

Danas nyomán F. F.

.

Megosztás

A nap idézete

"A hazaszeretet egy nemzetben az, ami a testben az egészség! Attól naggyá nő, anélkül elsorvad. Hazaszeretet nélkül nincs Nemzet, csak horda. A nagy nemzeteket az tette naggyá. A hazaszeretetet nem lehet magyarázni, mint nem lehet az egészséget, ami nélkül meghal a test. Mibelőlünk, magyarokból, – hát nem veszitek észre?! – hogy évtizedek óta próbálják azt kilopni, és vele egyetlen erőnket, a lelkünk önérzetét! Egyforma nemzeti kincsünk a vagyonunk, az eszünk, a becsületünk és az időnk! Ezeket a kincseket lopjuk mi meg mindennapi, apró hazaárulással!"

/Jászai Mari/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information