2020, május 26, kedd
   
Betűméret

Tüntetnek a polgárok a rezsim ellen Belgrádban és Újvidéken: „Vučić tolvaj, hazudik, vége van!”

aprotest 3Fiatalok tüntetnek Belgrádban, akik a Protest protiv diktature (Tiltakozás a diktatúra ellen) Facebook-csoport felhívására mentek ki a parlament elé.

Hétfőn délután este hat óra körül fiatalok gyűltek össze a szerbiai képviselőház előtt, hogy kifejezzék a köztársasági elnökválasztási eredmények miatti elégedetlenségüket. Teljesen lezárták a parlament előtti közúti közlekedést, majd valamivel fél nyolc után sétára indultak a Köztársaság tér irányába.

A tüntetők kétségbe vonják a választások szabályosságát, mint mondják, a „választások nem demokratikus légkörben folytak, főleg Belgrádban nem”. A demonstrálók azt üzenik, hogy „csak az utcán tehetnek valamit”.

Az egybegyűltek hangosan tiltakoztak, egyesek műanyag üvegeket, banánhéjat, tojást dobáltak a képviselőház felé. Az N1 televízió szerint egyelőre nagyobb incidensek nélkül zajlik a tüntetés, noha a demonstrálók felborítottak néhány plakátot a parlament előtt. A tüntetők Vučić-ellenes szlogeneket skandálnak.

A szerb sajtó jellemzően részeg huligánoknak titulálta a rezsim ellen jogosan tiltakozókat, jelentős rendőri erők is a helyszínen vannak.

Újvidéken is tüntetnek

Néhány százan gyűltek össze ma délután Újvidéken a Vajdaság a diktatúra ellen címet viselő tüntetésen, ahol a demonstrálók elsősorban amiatt elégedetlenkedtek, mert a város szavazati joggal rendelkező polgárainak fele nem is élt szavazati jogával.

Ezt a megmozdulást is a közösségi háló révén szervezték meg, az egybegyűltek zöme itt is fiatal volt, akik azt mondják, nem szeretnének elköltözni szülőföldjükről a választási eredmények miatt.

(Szerb sajtó nyomán)

.

Megosztás

Hozzászólások   

 
+4 #1 baka istvan Y-m-d H:i
egyetertek a fijatalokal.
de mar elob kelet volna tuntetni.
Idézet
 

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information