2020, július 14, kedd
   
Betűméret

Eurovízió: Bojkottal tiltakozna több ország az orosz énekesnő kitiltása miatt

b_240_180_16777215_0_http___karpathir.com_wp-content_uploads_2017_02_eurovizio.jpgAz Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének elnöke, Ingrid Delten levélben szólította fel az ukrán miniszterelnököt, Grojszmant, hogy módosítsa döntését, és engedélyezze Oroszország fellépését a versenyen – írta a Ria Novosztyi ukrán hírportál.

A korábbi hírek szerint az ukrán hatóságok úgy döntöttek, hogy az orosz énekesnő nem léphet fel Ukrajnában az Eurovíziós Dalfesztiválon. Döntésüket azzal indokolták, hogy Julija Szamojlova 2015-ben fellépett az Oroszország által egy évvel korábban önkényesen elcsatolt Krím félszigeten.

A levélben, amelyet az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) elnöke, Ingrid Delten írt az ukrán miniszterelnöknek, Grojszmannak, az is szerepel, hogy több ország nemtetszését fejezte ki Oroszország kitiltásának ügyében, és amennyiben nem engedélyezi az orosz énekesnő fellépését, úgy egyes országok – amelyeket nem említ – készen állnak, hogy bojkottálják a rendezvényt – számolt be a Ria Novosztyi ukrán hírportál.

Felhívta a figyelmet arra is, amennyiben Ukrajna nem módosítja rendelkezését, Oroszország eltiltása negatív képet festene az országra nézve, illetve számos kárt okozna ezzel mind a versenynek, mind az uniónak – írta levelében Ingrid Delten. Hozzátette: a rendezvény tekintetében eddig nem volt példa arra, hogy valamely Eurovíziós Dalfesztivált szervező ország kitiltotta volna más ország induló énekesét, és az EBU a jövőben sem kívánja, hogy ilyen megtörténjen – tette hozzá az EBU elnöke.

Nem sokkal később, a hivatalos honlapon az énekesnő és a Flame is Burning című dala már harmadik fellépőként szerepelt a május 11-ei, második elődöntő listáján, ám Ukrajna még nem közölt semmilyen hivatalos információt arról, hogy engedélyezték volna az énekesnő fellépését.(Híradó)

.

Megosztás

A nap idézete

"Így készülünk szelíd háborúra, mindig magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk, s míg kisebbítnek, lassan megnövünk ..."

/Dsida Jenő/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information