2020, július 13, hétfő
   
Betűméret

Nem adott tüzet a migránsnak egy német, ezért a vonat elé lökték

zschachwitz17033102René J. szakmunkás hat éve jár ugyanazon az útvonalon: Nyugat-Drezdában felszáll, Zschachwitznél leszáll. Azután kerékpáron már csak néhány perc a munkahelyig.

2017. március 17-én reggel 4:45-kor szintén a zschachwitzi állomáson szállt le. Ekkor egy 23 éves marokkói és egy 27 éves líbiai követte, és tüzet kértek tőle a cigarettáikhoz. A megszólított nemet mondott, és tovább akart állni, mire a duó megtámadta. A támadók a férfihoz vágták annak kerékpárját, amitől a peronról az egy méterre lejjebb lévő sínre zuhant.

René többször megpróbált felmászni a peronra, de az egyik tettes mindig megakadályozta. „Feldobtam a kerékpáromat a peronra, ő visszadobta rám, felém rúgott a lábával”, mondta az áldozat.

Hirtelen felharsant egy kürt: a közeledő gyorsvasút! „Pánikban voltam, egy utolsó alkalommal megpróbáltam feljönni. A főtettes azonban nem engedte.” René balra nézett: „Megbénultam, hallottam a fékek csikorgását, láttam a szikrákat szállni – azt gondoltam, ennyi volt. Itt a vég.” A vonat néhány méterre Renétől állt meg.

A tettesek elmenekültek, de gyorsan elfogták őket egy másik szerelvényen. A rendőrség már mindkettőt ismerte; mindketten alkohol hatása alatt álltak, menetjegyet nem vettek, és a líbiainál hasist is találtak. Ennek ellenére a drezdai államügyészség még aznap szabadlábra helyezte őket, és csak súlyos testi sértés és a vasúti forgalom veszélyeztetése miatt nyomozott.

Lorenz Haase főügyész ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Az előzetes letartóztatásba vételi indítványt megvizsgáltuk, azonban egyelőre elvetettük. Az áldozat a sínt a másik irányba el tudta volna hagyni”.

A döntést közfelháborodás fogadta.

Christian Piwarz jogász, a tartományi gyűlés CDU-frakciójának alelnöke ezt írta Facebook-oldalán: „Nem fogom fel! Miért nem tételeznek fel itt ölési szándékot, ami bizony már megigazolná az előzetes letartóztatásba vételi okot?”

Jens Maier, a tartományi bíróság bírája és az AfD jelöltje a tettben gyilkossági kísérletet látott. Ezt írta Facebook-oldalán: „Számomra érthetetlen, hogy a tettesek miért vannak ismét szabadlábon…”

Valószínűleg a közfelháborodás következtében, március 21-én az államügyészség mégis azt jelentette be, hogy a 23 és a 27 éves férfiaknak letartóztatási parancs alapján emberölés kísérletét, súlyos testi sértést, kényszerítést és a vasúti forgalom veszélyeztetését róják fel.

Kuruc.info nyomán

.

Megosztás

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information