2020, április 06, hétfő
   
Betűméret

Nem adott tüzet a migránsnak egy német, ezért a vonat elé lökték

zschachwitz17033102René J. szakmunkás hat éve jár ugyanazon az útvonalon: Nyugat-Drezdában felszáll, Zschachwitznél leszáll. Azután kerékpáron már csak néhány perc a munkahelyig.

2017. március 17-én reggel 4:45-kor szintén a zschachwitzi állomáson szállt le. Ekkor egy 23 éves marokkói és egy 27 éves líbiai követte, és tüzet kértek tőle a cigarettáikhoz. A megszólított nemet mondott, és tovább akart állni, mire a duó megtámadta. A támadók a férfihoz vágták annak kerékpárját, amitől a peronról az egy méterre lejjebb lévő sínre zuhant.

René többször megpróbált felmászni a peronra, de az egyik tettes mindig megakadályozta. „Feldobtam a kerékpáromat a peronra, ő visszadobta rám, felém rúgott a lábával”, mondta az áldozat.

Hirtelen felharsant egy kürt: a közeledő gyorsvasút! „Pánikban voltam, egy utolsó alkalommal megpróbáltam feljönni. A főtettes azonban nem engedte.” René balra nézett: „Megbénultam, hallottam a fékek csikorgását, láttam a szikrákat szállni – azt gondoltam, ennyi volt. Itt a vég.” A vonat néhány méterre Renétől állt meg.

A tettesek elmenekültek, de gyorsan elfogták őket egy másik szerelvényen. A rendőrség már mindkettőt ismerte; mindketten alkohol hatása alatt álltak, menetjegyet nem vettek, és a líbiainál hasist is találtak. Ennek ellenére a drezdai államügyészség még aznap szabadlábra helyezte őket, és csak súlyos testi sértés és a vasúti forgalom veszélyeztetése miatt nyomozott.

Lorenz Haase főügyész ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Az előzetes letartóztatásba vételi indítványt megvizsgáltuk, azonban egyelőre elvetettük. Az áldozat a sínt a másik irányba el tudta volna hagyni”.

A döntést közfelháborodás fogadta.

Christian Piwarz jogász, a tartományi gyűlés CDU-frakciójának alelnöke ezt írta Facebook-oldalán: „Nem fogom fel! Miért nem tételeznek fel itt ölési szándékot, ami bizony már megigazolná az előzetes letartóztatásba vételi okot?”

Jens Maier, a tartományi bíróság bírája és az AfD jelöltje a tettben gyilkossági kísérletet látott. Ezt írta Facebook-oldalán: „Számomra érthetetlen, hogy a tettesek miért vannak ismét szabadlábon…”

Valószínűleg a közfelháborodás következtében, március 21-én az államügyészség mégis azt jelentette be, hogy a 23 és a 27 éves férfiaknak letartóztatási parancs alapján emberölés kísérletét, súlyos testi sértést, kényszerítést és a vasúti forgalom veszélyeztetését róják fel.

Kuruc.info nyomán

.

Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information