2020, augusztus 15, szombat
   
Betűméret

Tisztességes ember Vučićra nem szavaz!

Vucichatalom copy 1Április 2-án köztársasági elnököt választunk. Az elnökjelöltek listája már ismert. Ugyan minden választásról el lehet mondani, hogy annak eredménye jelentősen befolyásolja majd az ország jövőjét és az itt élő polgárok sorsát, mégis az április első vasárnapjára kitűzött elnökválasztásnak kiemelten nagy tétje van.

Ettől a választási eredménytől függ, hogy Aleksandar Vučić és a Szerb Haladó Párt bebiztosítják-e hatalmukat a következő öt (vagy még több) évre, vagy Szerbia polgárai nemet mondanak arra a politikára, amely politika eredményeit az utóbbi öt évben a saját bőrükön tapasztalhatták meg.

Személyes véleményem az előttünk álló választásokkal kapcsolatban a következő mondattal tudnám legrövidebben kifejezni: Tisztességes ember Vučićra nem szavaz! 

Ezen kijelentésem alátámasztására ezernél is több okot fel tudnék sorolni, a teljesség igénye nélkül, íme néhány közülük: Aleksandar Vučić a kilencvenes évek elején a Boszniai Szerb Köztársaság állami televíziójának a háborús propagandistája volt; tizenöt éven át az egyik legközelebbi munkatársa volt a Szerb Radikális Párt elnökének, a csetnik vajda Vojislav Šešeljnek; a kilencvenes évek végén a Mirko Marjanović-kormány tájékoztatási minisztere volt, amely időszakot Szerbia történelmének egyik legkeményebb média cenzúrája jellemezte, abban az időszakban napi szinten bírságoltak meg és zárattak be független sajtóorgánumokat, gyilkoltak meg újságírókat. Vučić az utóbbi öt évben nyújtott „teljesítménye” alapján sem érdemli meg a bizalmat. Elég, ha csak eszünkbe jut a nagy pompával beharangozott korrupcióellenes harc, amiből nem, hogy nem lett semmi, hanem pont a korrupció és a bűnözés minden formájának az elburjánzása és a különböző tisztségekre kinevezett káderek soha nem látott kontraszelekciója valósult meg; az elmúlt öt év alatt megduplázta Szerbia közadósságát, 28 milliárd euróra növelve azt; tíz százalékkal csökkentette a nyugdíjakat és a közszférában dolgozók fizetését; a terület alapú mezőgazdasági támogatásokat harmadára csökkentette és az állami földek jó részét hazai és külföldi oligarchák kezére játszotta…

Nem ért túl nagy meglepetésként, amikor a választások kiírását követően hamarosan kitudódott, a Vajdasági Magyar Szövetség is a jelenlegi miniszterelnök elnökjelöltségét támogatja. Viszont, bevallom, valami mégis nagyon meglepett. Attól a pillanattól, ahogy a VMSZ vezetősége nyilvánosságra hozta Vučić elnökjelöltségének támogatásáról szóló döntését, a mai napig abban reménykedtem, hogy maradt még abban a pártban néhány tisztességes ember és minden nap arra vártam mikor fog valamelyik VMSZ- es parlamenti képviselő, tartományi képviselő, elnökségi tag, önkormányzati vezető, önkormányzati képviselő, illetve bármilyen más tisztséget betöltő, vagy akár csak egy egyszerű párttag, felállni és azt mondani: Nem vállalok közösséget azokkal, akik a legszűkebb pártvezetés önös érdekei miatt elárulják a vajdasági magyarságot! Hiába vártam. Sajnos ilyen nem történt.

Végezetül annyit szeretnék kérni mindenkitől, hogy függetlenül attól ki mit mond Önöknek, ha az utóbbi öt évben javulást érzékeltek a saját maguk és családjuk életében, akkor a vasárnapi elnökválasztáson szavazzanak nyugodtan a jelenlegi hatalom jelöltjére. Ha pedig ennek az ellenkezőjét tapasztalták, akkor mindenképp menjenek el szavazni és támogassák valamelyik ellenzéki jelöltet. Én is ezt fogom tenni.

Goran Jovanović - Zenta

.
 

 

Megosztás

A nap idézete

"A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information