2020, július 07, kedd
   
Betűméret

Vučić mégsem mert elmenni Koszovóba - Az oda szállított haladók buszait az albánok kövekkel dobálták meg

149676895358b82e3676d42801711024 v4 bigAleksandar Vucic szerb miniszterelnök és elnökjelölt nem utazik szerdán Koszovóba, hogy részt vegyen elnökjelölti kampányrendezvényén, amelyet ugyan nélküle is megtartottak volna, ám a rendezvény veszélybe került, mert az oda utazó szimpatizánsok autóbuszait a helyi albán szélsőségesek kövekkel dobálták meg, és nem akarták tovább engedni.

"Milyen kampány az, ha nem megyek Koszovóra?! Arra számítok, hogy a koszovóiak 70 százaléka rám szavaz" - hencegett még a hónap elején Aleksdandar Vučić, végül a jelek szerint mégis inába szállt a bátorsága.     

Aleksandar Vučić szerdán az észak-koszovói Leposavićban vett volna részt elnökjelölti kampányrendezvényén, ám kedd este bejelentette: mégsem utazik a koszovói városba, mert a helyi hatóságok feltételeket támasztottak odautazásával kapcsolatban, ő pedig nem hagyhatja, hogy bárki is zsarolja. A pristinai sajtó közlése szerint a koszovói vezetés kijelentette: Vučić megtarthatja a rendezvényt, de nem tarthat vele Nebojša Stefanović belügyminiszter és Zoran Đorđević védelmi miniszter. Enver Hoxhaj koszovói külügyminiszter pedig azt is közölte: Aleksandar Vučić mindössze három órát tartózkodhat Koszovóban.

A szerda kora délutáni kampánygyűlésre több tucat autóbusznyi közpénzen utaztatott szimpatizáns indult útnak a haladók kampányrendezvényére. A körülbelül 60 járművet azonban helyi albánok, a sajtó információi szerint a nacionalista Önrendelkezés (Vetevendosje) mozgalom tagjai megdobálták, majd feltartóztatták, így a mintegy háromezer szimpatizáns nem tudott a helyszínre utazni. Az úttorlaszoknál állók Szerbia és Vučić ellenes transzparenseket lengettek.

Foto: Tanjug

Szerbiában április 2-án tartanak elnökválasztást. A szerb politikusok többsége az utóbbi években mindig megragadta az alkalmat, hogy a választási kampány során Koszovóba utazzon, arra a területre, amelyet Szerbia még mindig saját, többségében albánok lakta, déli tartományának tart annak ellenére, hogy Pristina 2008-ban kikiáltotta függetlenségét.(mti nyomán)

Foto: Tanjug

.
 
Megosztás

A nap idézete

"Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják! De miről a nemzet félve, a szenvedésektől önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz és kétséges!"

/Deák Ferenc/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information