2020, október 01, csütörtök
   
Betűméret

Egy szerb látnok szerzetes jóslata: Délvidék elszakad Szerbiától

a gavrilo06Szerbia elveszíti Vajdaságot, Szandzsákot és Koszovót - mondta Gavrilo szerzetes, aki állítólag már több közelmúltbeli eseményt megjósolt.

Gavrilo fiatal korában is mélyen vallásos volt, amit a második világháború utáni kommunista hatalom nem nézett jó szemmel. Megpróbálták átnevelni és beléptetni a pártba. Miután ez nem sikerült nekik, lecsukták, mint a "nép ellenségét". Egy ideig folyamatosan kínozták és verték. A tortúra során megsérült a dobhártyája, az egyik fülére teljesen megsüketült. Télen nyirkos, hideg pincébe zárták. Csodával határos módon élte túl a börtönéveit.

Végül a jagodinai templomban kötött ki, majd 50 éves korától a haláláig a šumadijai körzethez tartozó Varvarin város melletti Bošnjani faluba került. Az ottani Sveti Luka (Szent Lukács) kolostorban élt az élete végéig. Számos "modern" pópával ellentétben szerény, szinte aszkéta életmódot folytatott. Kilencvennyolc éves korában, 1999-ben halt meg.

A falubeliek szerint több fontos, többnyire szerbséggel (de más népekkel is) kapcsolatos történelmi eseményt jósolt meg.

Pár éve jelent meg Makrina Majstorović apáca könyve, amelynek címe: Gavrilo szerzetes - az újkori látnok. A könyvben egyebek között az áll, hogy a szerzetes régen megjósolta Szerbia bombázást, ami ugyebár be is következett.

Szerbia szétesése is a jövendölései között szerepel. Szerbiától - Koszovón kívül - belátható időn belül elszakad Vajdaság és Szandzsák is - mondta Gavrilo.

Szerbia Macedóniával és Görögországgal való viszonya is megromlik.  

A korrupció, a káosz és az erkölcstelenség által sújtott Belgrád képtelen lesz irányítani Szerbiát, amelynek megmaradt részei külön egységként fognak működni. A szerbek nagy része idővel elhagyja az országot, illetve annak maradványait, ugyanis járványokkal tarkított szörnyű nincstelenség következik, ivóvizet is csak a hegyekben lehet majd találni. Az emberek kénytelenek lesznek verekedni, hogy vízhez jussanak.

A szerzetes szerint a szerb vezető politikusoknak nem lehet majd hinni, mind hazudik. Az utcákon és a parlamentben is vér folyik majd.

Összeállította: K. P.

.

   

Megosztás

Hozzászólások   

 
0 #1 anonimus Y-m-d H:i
Sosem fog elszakadni, Magyarországnak nem fognak kelleni az itt élő szerbek, saját államként nem fog működni, mivel a megmaradt magyarság is egymásnak fordul, ha lenne még magyarság addig, köszönhetően a magyar állampolgárságn ak is, ami miatt a fiataljaink elmennek a jobb élet reményében és azért mert "én nem fogok megtanulni szerbül soha". Szerbekkel van tele Vajdaság, van akit zavar a "magyarverések" miatt, van akit nem. Egy második szerb állam minek? Srbija 2 lenne a neve? Ki szavazná meg az elszakadást? A 250 ezer magyar az 1.300.000 szerbbel szemben? Nevetséges, hogy valaki hisz ilyesmiben, kicsit belegondolnak mélyebben, utána néznek az adatoknak, és belátják, hogy sosem valósul meg. Talán abban bíznak az emberek és látszólag a szerkesztők is, hogy Amerika a pártjukra áll, és Szabadkán Trumpnak állítanak szobrot, mint Pristinabal Bill Clintonnak?
Idézet
 

A nap idézete

„E korba születtünk, és bátran kell a számunkra elrendelt utat végigjárni, más választásunk nincsen. Reménység és menekülés nélkül kitartani az elveszett poszton: ez a kötelességünk. Kitartani, mint a római katona, kinek csontjait ott találták Pompeji kapuja előtt, aki meghalt, mert a Vezúv kitörésekor elfelejtették felváltani. Ez az igazi nagyság, ez az igazi race! A becsületes halál az egyetlen, amit az embertől nem lehet elvenni.”

/Oswald Spengler/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information