2020, július 15, szerda
   
Betűméret

Az IMF el van ragadtatva a szerbiai nyugdíjaktól; az idős polgárok nem osztják a lelkesedését

a nugdijasok100A nyugdíjak ebben az évben mindössze 11,6 százalékkal szerepelnek majd a bruttó hazai össztermék struktúrájában. Az IMF, amely markában tartja a Szerbiát abnormális adósságba kergető állami szerveket, és gyakorlatilag irányítja a szerb gazdasági és szociális rendszert, rendkívül elégedett azzal a ténnyel, hogy az idős szerbiai polgárok idén is siralmas, mizér, gyors halált szavatoló járandóságra számíthatnak.

A médiában napvilágot látott különböző (ál)információk és igérgetések ellenére a Nugdíjbiztosítási Alap illetékeseit senki sem értesítette, hogy 2017-ben a nyugdíjak 1,5 százaléknál nagyobb mértékben növekednének.

Ezzel a jelképes emeléssel a nyugdíjasok átlagosan 352 dinárral többet kapnak majd, mint eddig, vagyis 23 446 dinárt. Eközben a letfenntartási termékek folyamatosan drágulnak. Az év végéig az átlagnyugdíj egy átlagos temetés költségeinek egyötödét sem fedi majd. Ilyen járandóság mellett az életről nem is érdemes beszélni.

A Nyugdíjbiztosítási Alap azonban elégedett, mert sikerült növelni a járulékok megfizettetését, vagyis tehermentesíteni a költségvetést. Ennek az állami szervek nagyon örülnek, miközben a sunyi IMF egyfolytában veregeti a vállukat.

Ráadásul a nyugdíjas egyesületek tiltakozása ellenére a Nyugdíjbiztosítási Alap vagyona teljes egészében átszáll az államra. Erre azért kerül sor, mert a kormány állítólag fejleszteni szeretné az úgynevezett rehabilitációs turizmust, vagyis még több pénzhez akar jutni a nyugdíjasok számlájára.

A jelek szerint rövidesen sikerül jelentősen csökkenteni a nyugdíjasok számát...

Az alapinformáció a Politikától származik, a vélemény nem

K. P.

.

Megosztás

A nap idézete

"A hazaszeretet egy nemzetben az, ami a testben az egészség! Attól naggyá nő, anélkül elsorvad. Hazaszeretet nélkül nincs Nemzet, csak horda. A nagy nemzeteket az tette naggyá. A hazaszeretetet nem lehet magyarázni, mint nem lehet az egészséget, ami nélkül meghal a test. Mibelőlünk, magyarokból, – hát nem veszitek észre?! – hogy évtizedek óta próbálják azt kilopni, és vele egyetlen erőnket, a lelkünk önérzetét! Egyforma nemzeti kincsünk a vagyonunk, az eszünk, a becsületünk és az időnk! Ezeket a kincseket lopjuk mi meg mindennapi, apró hazaárulással!"

/Jászai Mari/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information