2020, július 15, szerda
   
Betűméret

Migránsválság: Szigorúbb ellenőrzés magyar részről, választási trükkök a szerb oldalon

amigransok2Szigorúbb szabályozás lépett életbe a bevándorlásban, ami azt jelenti, hogy mostantól minden menedékkérőnek a határon kiépített tranzitzónákban kell megvárnia, hogy jogerősen lezáruljon az ügye. A szigorítás következményeként a korábbi, nyílt befogadótáborok is megszűnnek Magyarország területén.

Röszkén, illetve Horgosnál naponta 5 főt engednek be átlagosan, és 5 főt a tompai tranzitzónába, akik menedékjogukra tarthatnak igényt. Idén már 775-en érkeztek a tranzitzónákba.

Sokan eddig nem várták meg a menedékjogi eljárások végét, hanem még annak lezárta előtt továbbmentek Nyugat-Európába. Az új törvény most ennek szab gátat, hiszen aki belép a tranzitzónába, ott kell megvárnia a kérelem elbírálását, illetve először mindenkit a nyitott befogadótáborokba visznek a tranzitzónákba, később a zárt befogadókat is felszámolják.

És mi történik Szerbiában?

A 17 szerbiai táborban napok óta foglalkoztatják a migránsokat az új szabályok. Egyelőre nyugalom van, azt mondják, azok, akik feliratkoztak a tranzitzónák listáira, türelmesen kivárják, míg sorra kerülnek. A magyarországi M1 tudósítója azt tapasztalta, hogy sokkal többen jönnek vissza Szabadkáról, akik korábban felutaztak és próbáltak átjutni a határon, kevesen indultak el azonban Belgrádból Szabadka felé – ott legfeljebb 100 illegális bevándorló tartózkodik.

Belgrádból a buszállomás mögötti raktárakban tartózkodó migránsok közül viszont többen mennek Románia felé. Mindennek van egy egyszerű oka is: a küszöbön álló szerbiai elnökválasztások egyik kampányfogásaként a haladó kormányzás igyekezett megtisztítani a Délvidéket a bevándorló hordáktól – ideiglenesen. Ne reménykedjünk: ez az állapot hamarosan meg fog szűnni.

Hirado.hu nyomán F.J.

.

Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information