2020, július 15, szerda
   
Betűméret

Mišković mentheti meg az eladósodott horvát cégóriást

b_240_180_16777215_0_http___ocdn.eu_pulscms-transforms_1_SNVktkpTURBXy9hYzIwY2ZiMGRlNTFiNTg5NDhiM2EyYTViZDFlNjQ3OC5qcGeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCA.A Večernje novosti értesülése szerint az Ivica Todorić irányítása alatt álló Agrokor orosz és nyugati hitelezői úgy döntöttek, hogy Miroslav Mišković ismert belgrádi üzletembert kérik fel a horvát cég szerbiai leányvállalatainak megmentésére.

A lap szerint az Agrokor cégeit senki sem akarja megvenni a felgyülemlett adósság miatt, a hitelezők ezért döntöttek úgy, hogy előbb megpróbálják szanálni őket. Ezért van szükség egy professzionális irányitó csapatra, és az orosz és az amerikai hitelezők is úgy vélik, hogy Mišković csapata lenne képes arra, hogy nyereséges vállalattá alakítsa a Mercatort, az Ideát és a Rodát Szerbiában. Ennek az lehet az akadálya, hogy Mišković nincs a legjobb viszonyban az uralkodó hatalommal, de tekintettel arra, hogy az Agrokor érdekeltségébe tartozó cégek a szerbiai társadalmi termék egy százalékát adják, ezen is túl lehetne lépni.

A Szlovéniában, Boszniában és Szerbiában is érdekelt cégcsoporton belül mintegy ötven különböző gazdasági szektorhoz tartozó vállalat működik, munkavállalóinak száma meghaladja a 60 ezret, az éves összbevétele pedig az 50 milliárd kúnát.

Az Agrokor legnagyobb hitelezője, az orosz Sberbank úgy nyilatkozott: nem kívánja átvenni a vállalatot, és részesedést sem akar a cégből, csak garanciát kér arra, hogy az eddig befektetett 1,2 milliárd euróját visszafizeti a vállalat.

Szakértők szerint az Agrokor felszámolása beláthatatlan következményekkel járhat a horvát gazdaságra, ezért a lap szerint a horvát kormány azt tervezi, hogy segít az Agrokornak, de még nem született döntés, milyen modell szerint.

RTV és HunCro nyomán HC

.
{nomultithumb}

Megosztás

A nap idézete

"Ha az idegen hódít, kiszakít, megrabol, megsemmisít: az szeretet, békítés. De ha én az ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyarság védelmére mozdulok: az gyűlölet."

/Szabó Dezső/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information