2020, augusztus 14, péntek
   
Betűméret

Vučić fegyverkezésre költi a szerbiai adófizetők pénzét, miközben a béke balkáni nagykövetének kiáltja ki magát

afegyverUSA-beli elemzők azt állítják, hogy mintegy egymilliárd dollárba kerül egy olyan lőfegyver kifejlesztése, amellyel most a haladó rezsim ellenőrzése alatt lévő szerbiai médiumok kérkednek.

Miről is van szó? A kragujevaci Zastava fegyvergyár befejezte egy új gépkarabély fejlesztését, amelyet az elkövetkező napokban mutatnak majd be a szerb állami és katonai vezetésnek. Az újonnan kifejlesztett automata karabély a fentebb említett „szakértői” vélemények szerint az ezen típusú lőfegyverek legmodernebb generációjába tartoznak.

A Zastava fegyvergyár mérnökei állítólag egy év alatt fejlesztették ki a „21. századi katonák fegyverét”. A Blic által közzétett „szakvélemények” (amelyek olcsó reklámként még talán el is adhatóak), azt állítják, hogy ilyen fegyvert eddig egyetlen hadsereg sem hozott létre a világon.

Aki egy kicsit is járatos a témában, az tisztában van azzal, hogy a világon mindössze néhány állam képes csúcsfegyverek kifejlesztésére. Ezek közé tartozik elsősorban az USA, Izrael, és Oroszország. Ennek oka az említett országok hadiipari, gazdasági fejlettsége, illetve a fegyvergyártásban szerzett eddigi óriási tapasztalatuk. Igencsak kicsi a valószínűsége, hogy a szegényes anyagi és emberi erőforrással rendelkező szerbiai fegyvergyártó cégek képesek lennének ilyesmire.  

Tételezzük fel azonban, hogy a kragujevaci Zastava szakembereinek mégis sikerült valami egyedülállót alkotniuk. Ebben az esetben viszont felmerül a kérdés: vajon miért van erre szükség? A Balkánon elméletileg béke uralkodik, a szerb kormány feje a régió „békeköveteként” igyekszik bemutatni magát a nyilvánosság előtt, aki elnökválasztási kampányában is a stabilitás és a béke megőrzését tartja egyik fő érdemének és sikerének.

Ha ez tényleg így van, miért kell az adófizető polgárok pénzét harci gépek vásárlására, lőfegyverek, páncélos járművek fejlesztésére költeni? Miközben egyebek között a gazdaság, az egészségügy és az oktatás területén a teljes hanyatlás tapasztalható...

(A kép illusztráció)

Szerb sajtó nyomán F.J.

.

Megosztás

Hozzászólások   

 
+1 #2 Tamas Y-m-d H:i
#1 Joe001 Y-m-d H:i
1. Én azért kíváncsi lennék, hogy a ruszkik mit értenek "barátság" alatt.
2. Azt amit a ruszkik adnak szerbiának még nem elég a boldogsághoz mivel a MIG-29-t röptetni nem kevés pénz, nem beszélve a karbantartásról
3. A közhiedelemmel ellentétben a zastava világszínvonalo n is jó minőségű fegyvereket gyárt amit jó pénzért el is ad. Az amcsiknak inkább a pofájuk nagyobb mint bármi más. Az igaz, hogy világelsők fegyvergyártásb an viszont pl. a vietnámi háború is bebizonyította, hogy a dzsungelben [email protected] se ért a fegyverük.
4. Bizonyára valami készülődik és nem kell messzire menni. Pl. a (nem)kedves, ülepnyaló román szomszédok teljes szabadságot garantálnak a zusának(aka nato) és nem csak rakétákat telepítettek oda hanem egy olyan radar rendszert amivel a teljes orosz légteret tudják figyelni. Természetesen minden nemzetközi szerződés ellenére.
Szóval a szerbek csak a nato agresszió miatt kellenek a ruszkiknak...
Idézet
 
 
0 #1 Joe001 Y-m-d H:i
Azt nem kell elfelejteni , hogy Szerbia és Oroszország között igen jó barátság van ... még így a közvélemény előtt is , az pedig hogy a színfalak mögött mi megy , bele se gondoljunk .
Csak a vak nem látja , hogy készülődés van .
Nem hiába kap "ajándékba" kicsiny országunk harci gépeket kéthavonta az oroszoktól .
És gondolom ezen fegyver fejlesztésébe is besegítettek .
Így nem olyan feltűnő a dolog ...
Dehogy nem , csak kicsit gondolkodni is kellene már .
Idézet
 

A nap idézete

,,Vagy találunk ott utat, vagy építünk egyet."

/Hannibal/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information