2020, június 06, szombat
   
Betűméret

Fontos: Mit tehet az a polgár, akit kirúgással fenyegetnek, ha nem szavaz Vučićra?

a urna101Mint ismeretes, számos közvállalatban (délvidékiekben is) azzal fenyegetik az alkalmazottakat, hogy munkahely nélkül maradnak, ha a szerb elnökválasztáson nem karikázzák be a hatos számot, vagyis nem szavaznak Aleksandar Vučićra. Mi több, sok helyen nyomást gyakorolnak a dolgozókra, hogy fejenként husz tuti szavazót biztosítsanak, akik voksukkal hozzájárulnának az önkényuralkodó esetleges győzelméhez - már az első körben.

Valószínűleg több magáncégben is ugyanezt a zsarolási módszert alkalmazzák, de nehéz megmondani, hogy a maganszférában ez a jelenség milyen méreteket öltött.

Ugyanakkor mindenki tudja, hogy a közvállalatok nagy részében az alkalmazottak a politikai manipuláció eszközei, helyenként pedig a nyílt terror áldozatai.

Az egyes szabadkai közvállalatokban dolgozó "informátoraink" elmondása szerint már azért is kirúgással fenyegették őket, ha nem vesznek részt Vučić választási nagygyűlésén. Ennek köszönhetően lett oly tömeges és "magasztos" a vezér szabadkai mítingje.

Visszatérve a szavazásra, egyes olvasóink szóvá tették a "fülke magányát", amelyben a polgárok úgyis azt a számot karikázzák be, amelyiket akarják, tehát onnantól kezdve a zsaroló munkáltató nem tudja ellenőrizni, a diktátorra voksoltak-e vagy sem. Csakhogy ez nem így működik. A felettesek megkövetelik, hogy a munkavállaló (és az általa kötelezően beszervezett többi szavazó) mobiltelefonjával örökítse meg a szavazólapját és ily módon bízonyítsa, arra voksolt, "akire kell".

Mit tehet ilyen esetekben az az egyén, aki undorodik a rendszertől és annak megtestesítőjétől, de ugyanakkor nem szeretne munka nélkül maradni? Fényképezze le a szavazólapját a bekarikázott számmal, majd utána karikázzon be még egy vagy több számot, tehát érvénytelenítse azt. Ezáltal sajnos nem befolyásolhatja az utált politikus megbuktatását, de legalább az esetleges sikeréhez sem járul hozzá.

Akinek nincs ilyen problémája, karikázzon be egy számot, de az NE LEGYEN a hatos. Hacsak nem elégedett az aktuális rezsimmel és a saját életével...

K. P.

.

Megosztás

A nap idézete

"A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information