2020, október 31, szombat
   
Betűméret

A szerbek ugyanazt a szellemiséget képviselik, mint az Iszlám Állam palmürai terroristái

Legalábbis ez szűrhető le abból, amit Szerbia moszkvai nagykövete, Slavenko Terzić mondott az Izvestija moszkvai lapnak adott nyilatkozatában. 

nagy-albania-delvidek
 
A diplomata az interjúban arról beszélt, hogy szerinte Koszovóban illegális hadsereg létrehozására készülnek, mindezt pedig nyugati segítséggel teszik.
 
Terzić szerint a fegyverkezésnek pedig egyértelműen "Nagy-Albánia" létrehozása a célja. "Az a kérdés, hogy kinek és miért fontos a régió destabilizációja, amelynek szemmel látható geopolitikai célja Nagy-Albánia létrehozása." - mondta.
 
A moszkvai nagykövet arról is beszélt, hogy szerinte a koszovói albánok egy része és az Iszlám Állam terroristái közzé egyenlőségjelet lehet tenni. 
 
"Óriási probléma a (nyugat-európai - a szerk.) kettős mérce, hiszen míg egyik oldalról harcot vívnak a közel-keleti radikális iszlám terroristák ellen, addig másrészről támogatják ugyanezt a radikális iszlámot Koszovó területén. Vajon a szerb templomok koszovói lerombolása nem ugyanaz, mint Palmüra ősi romjainak a megsemmisítése?!" - tette fel a kérdést Slavenko Terzić. 
 
Ezen a gondolatmeneten elindulva azonban nem csak a koszovói albánokat és az ISIS terroristáit lehet egy kalap alá venni. Hiszen a Szerbia jogelődjének számító Jugoszláviában is sorra döntötték le a magyarság és más nemzeti kisebbségek templomait és más emlékhelyeit, előbb 1918, majd pedig 1944 után. 
 
Magyartalanítás az utcán, a köztereken és a bölcsőkben is 
 
Ha nem is Nagy-Albánia, de az egykori Nagy-Jugoszlávia létrejöttének hajnalán számos délvidéki vallási épületet vagy köztéri szobrot semmisítettek meg. 
 
Henri Pozzi francia diplomata-jogász-publicista a harmincas években bejárta a frissen létrehozott Jugoszláviát, ahol a nemzeti kisebbségek helyzetét vizsgálta meg, a tapasztalatait pedig a Háború Visszatér című könyvében jegyezte le, amelyben így ír: 
"Egyízben, amikor Radovanovics dr.-t megkérdeztem, hogy miért pusztították el a jugoszlávok a „Voivodináhan" (Vajdaságban) a magyarok által emelt emlékművet, a következőket mondotta: - Kizárólag a jelen érdekel és a jövő, amelyre várunk. 
A pánszerbek, sajnos, nem érték be azzal, hogy a megszállott területeken szétrombolják a latin feliratokat és kőoroszlánokat..."
 
A trianoni békediktátum után például a megszálló hatalom egyik első dolga volt, hogy ledöntse a délvidéki aradi vértanúk emlékműveit, Zomborban, Nagybecskereken, Törökbecsén, de így tűnt el a szentháromságszobor Szabadka vagy Újvidék főteréről, a turulmadárt Törökbecséről és Szabadkáról és még hosszasan sorolhatnánk.
 
ledöntött-delvideéki-emlékhelyek
 
A templomaink sem jártak jobban. Csúrogon, ahol ószövetségi bosszúvágytól fűtve a falu magyarságának nagy részét meggyilkolták, a megmaradtakat pedig koncentrációs táborba űzték és egészen 2015-ig kollektív háborús bűnösként tartották őket nyilván. De Csúrogon nem volt elég a dögtemetőben hullákkal megtelített tömegsír, Isten házára is halálos ítéletet mondtak, amelynek papját már korábban kivégezték. 
 
A szerbek porig rombolták Palánkán az Árpád-házi Szent Erzsébet templomot, és így jártak többek között Ószivác, Torzsa, Beresztóc, Torontálszécsány templomai is, illetve számos zsinagógát is a jugoszlávok döntöttek le Délvidék területén. 
 
Délvidék szerte közel 50 magyar papot, öltek meg köztük szerzeteseket és püspököt is gyilkoltak. A kivégzett német nemzetiségű egyháziak száma máig ismeretlen, de becslések szerint duplája lehet a magyar véráldozatoknak. 
 
ledontot-palankai-templom
Palánka - Árpád-házi Szent Erzsébet templom 
 
És akkor még nem is beszéltünk Vasa Čubrilović, jugoszláv miniszter, akadémikus és dékán "A kisebbségi kérdés az új Jugoszláviában" címmel írt vagy dr. Vladan Jojkić "Hogyan délszlávosítsuk el a Bácskát és a Bánátot" nevet viselő programtanulmányairól, amely gyakorlatilag a délvidéki magyarok megsemmisítését, kitelepítését vagy beolvasztását tűzte ki célul programszerű formában. 
 
Ha Slavenko Terzić szerint a koszovói albánok és tetteik megegyeznek a palmürai radikális iszlámmal, akkor kijelenthető az is, hogy mindketten (sajnos) csak silány szellemi örökösei a szerb csapatok délvidéki dúlásának. 
 
R. P. 
.
 
 
Megosztás

A nap idézete

“A csorda halálos ellensége a rangsornak: ösztönösen az egyenlősítőt kedvelik: az erős egyénekkel szemben a csorda ellenséges, méltánytalan, mértéktelen, szerénytelen, pimasz, kíméletlen, gyáva, hazug, hamis, irgalmatlan, alattomos, irigy, bosszúvágyó.”

/Friedrich Nietzsche/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information