2020, június 06, szombat
   
Betűméret

Délvidéken köthetnek ki a Németországból hazaküldött menekültek

Németország elkezdte a menedékkérők eltávolítását az országból. 
 
A német kormány 55 ezer menedékkérőnek ad pénzt arra, hogy önkéntesen távozzanak az országból. Erre a célra a szövetségi kormány 21,5 millió eurót különített el. Tavaly és idén nagyjából félmillió menekült özönlött be Németországba, azonban Merkelék nem az utóbbi két év migránsáradatával érkezőket, hanem a balkáni országok lakosait zsuppolják vissza.
A német sajtó szerint a legtöbb ilyen menekültkérő albániai, nagyjából 15 ezer, ám őket csaknem 6000 szerb és mintegy 5000 koszovói állampolgár követi. 
 
Eddig is minden évben tizenötezer cigányt toloncoltak vissza Szerbiába
 
,,Szerbiába éves szinten 15.000 cigány tér vissza, néhányan önszántukból, zömében viszont kitoloncolják őket az EU-s országokból" - mondta el Vojačkova Solorano, a Szerbiába visszatérő romák újraintegrálása elnevezésű program egyik vezetője  egy idén júliusban megtartott sajtótájékoztatón, ehhez a számhoz jön majd még a most Németországból hazaküldöttek zöme is. 
 
A Szerbiába visszazavart cigányok helyzetét jól ismerő szakember elmondta azt is, hogy többek között a szerb állam pénzéből finanszírozzák a visszatoloncolt cigányok letelepedését és lakásvásárlását. 
 
A délvidéki magyar politikai vezetőket cseppet sem izgatja a betelepítés 
 
Portálunk már több alkalommal is beszámolt arról, hogy a Koszovóról Nyugat-Európába kivándorolt cigány lakosság egy jelentős része  a visszatoloncolás után a Délvidék magyarlakta településein köt ki. Itt pedig ingatlanvásárlással és más pénzügyi támogatással segítik, hogy gyökeret verhessenek az új otthonukba. A sokéves folyamat hatására már több helyen megbomlott a hagyományos nemzeti összetétel is. Az etnikai változások pedig általában a magyarságot sújtják, azonban a helyi politikum nem hajlandó tudomást venni a nemzetünket fenyegető helyzetről. 
 
Ugyan még 10 éve Pásztor István is arról beszélt egy nyilatkozatában, hogy a rendőrség folyamatosan összeírja az üresen álló házakat és attól tart, hogy több tízezer embernek valamilyen módon letelepedési lehetőséget akar a szerb állam biztosítani a magyarlakta településeknek. Azonban az azóta minden hatalmi szinten kormányon lévő VMSZ hallgat.
 
Ennek egyik példája az is, hogy néhány hónapja a Magyar Nemzeti Tanácsban leszavazta azt a VMDK-s indítványt, amely a magyarországi betelepítési kvótareferendum támogatása mellett felemelte volna a szavát a délvidéki betelepítések ellen is. 
 
R. P. 
 
 .
  

 

Megosztás

A nap idézete

,,Vagy találunk ott utat, vagy építünk egyet."

/Hannibal/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information