2020, augusztus 08, szombat
   
Betűméret

Elköltözött a VMSZ, de sajnos nem elég messzire...

szekhazSzínes karácsonyi ünnepléssel egybekötött új székházavatót tartott tegnap este a VMSZ szabadkai szervezete. A párt központja ezentúl a Fasizmus áldozatainak terén, a 9-es szám alatt lesz.

Hogy miért költözik ki Pásztor és szekértolói a Magyar Házból, nem tudni, de az biztos, hogy nem azért, mert ,,kinőtte’’, hisz sorai igencsak megtizedelődtek az utóbbi időben…

A nagyszabású, tömegeket megmozgató karácsonyi és székházavató ünnepségre a Szent Teréz Székesegyház előtt került sor a Talentum Egyesület szervezésében (valószínűleg a VMSZ hathatós anyagi támogatásával). A székházavatón karácsonyi-újévi köszöntőjében Pásztor elmondta: Magyarország és Szerbia viszonya egyre jobb, ami rendkívüli fontossággal bír az itt élő magyar kisebbség jövőjét illetően.

Hát, igen. Azét, aki még itt marad. Mert a többség megy. El innen, vissza se fordul. Vajon kinek a hibája mindez? Ezen vajon elgondolkodott-e Pásztor, amikor koalícióra lépett az SZHP-vel, amikor rábólintott, vagy csak szó nélkül hagyta azt a sok aljasságot, amit folyamatosan elkövet a szerb kormány éppen a magyar kisebbség ellen? Persze lehet csillogni-villogni, csicsás köszöntőket adni, új székházba költözni, gyermekekkel ünnepeltetni a karácsonyt – és a VMSZ-t -, de a hal akkor is a fejétől bűzlik… Ezt meg ugye még az illatos karácsonyi gyertya, a csipkézett frázisok és a pezsgőspoharak összekoccanása sem tudja elnyomni.

M.Z. (fotó: subotica.info)

.

Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information