2020, október 31, szombat
   
Betűméret

A magyar parlamentben is foglalkoztak a koszovói cigányok délvidéki betelepítésével

Délvidék számos tömb és sziget magyar településén évek óta folyik a koszovói cigányok lassú, ám szisztematikus és tervszerű betelepítése. 

Az aggasztó folyamatokra több délvidéki politikai szervezet és egyesület is felhívta a figyelmet számos alkalommal az elmúlt években. Többek között a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor István is arról beszélt már 2007-ben, hogy a rendőrség a magyarlakta településeken méri fel az üres házakat.

„Egyre több információ szól arról, hogy a rendőrség folyamatosan összeírja az üresen álló házakat. Attól tartunk, hogy ez egyfajta feltérképezési folyamat, amely azt a célt szolgálja, hogy ennek a több tízezer embernek valamilyen módon letelepedési lehetőséget biztosítson az  állam. Mi ezt nem tudjuk elfogadni." - mondta Pásztor közel 10 éve. Az azóta a szerbiai országgyűlésben és a tartományi parlamentben is vezető kormánypárti szerepet betöltő VMSZ levette a napirendjéről a témát. Sőt, egészen mást kommunikálnak.
 
Csikós László, a VMSZ államtitkára tavaly a polgárok folyamatos panaszai miatt a terepen vizsgálta meg a koszovói cigánybetelepítések hatását, ahol elhangzott, hogy valóban szervezett betelepítés folyik, de Csikós kiemelte, hogy szerencsére nincs nagy baj, ugyanis megfogalmazása szerint az új lakosok ,,nem hajlamosak semmiféle bűnözésre".
 
A VMSZ kishegyesi szervezete pedig közleményben tiltakozott a betelepitésekről szóló beszámolók miatt, mint írják ,,Kishegyes település területén nem történik és nem is történt szervezett betelepítés." A VMSZ alapszervezete kihangsúlyozta: nincs erkölcsi joguk ahhoz, hogy beleszóljanak abba, hogy ki mit vesz, illetve mit árulnak az utcabeliek vagy a szomszédaik.
 
 
A magyar országgyűlésben is a délvidéki betelepítésekről beszéltek
 
A magyar országgyűlés hétfői ülésnapján képviselői felszólalásokban is foglalkoztak az esettel, ahol Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő hívta fel a parlament figyelmét a folyamatokra. ,,Koszovóból elmenekült, albán nyelvű, még csak szerbül sem tudó, muszlim cigányok betelepítése folyik magyar falvakba, korábban Martonosra vagy Péterrévére, most éppen Kishegyesre. Ezek olyanok, akiket már Németországból visszatoloncoltak, kaptak 4-5 ezer eurót, abból tudnak házat venni."
 
Szávay István kiemelte azt is, hogy a magyar kormány délvidéki szövetségese, a Vajdasági Magyar Szövetség szerinte kétkulacsos politikát folytat, mert miközben kiállt a kvótareferendum mellett, addig a Magyar Nemzeti Tanácsban leszavazták Tari István, a VMDK képviselőjének azon módosító javaslatát, amely tiltakozott a délvidéki muszlim cigányok betelepítése ellen.
 
Szávay felhívta a képviselőtársai figyelmét arra is, hogy ha Magyarországot meg akarjuk  védeni, akkor legalább annyira fontos a külhoni magyarságot érintő veszélyek ellen is kiállni. 
 
A videóban 4:22-től van szó a délvidéki témáról 
 
Minden évben tizenötezer cigányt toloncolnak vissza Szerbiába
 
,,Szerbiába éves szinten 15.000 cigány tér vissza, néhányan önszántukból, zömében viszont kitoloncolják őket az EU-s országokból" - mondta el Vojačkova Solorano, a Szerbiába visszatérő romák újraintegrálása elnevezésű program egyik vezetője  egy idén júliusban megtartott sajtótájékoztatón.
 
A Szerbiába visszazavart cigányok helyzetét jól ismerő szakember elmondása szerint a legtöbben, mintegy 10.000 fő Németországból tér vissza, miután elutasítják a menekültkérvényeiket, emellett további 5.000 személynek más EU-s országokban kötnek útilaput a talpára. 
 
Solorano kiemelte azt is, hogy többek között államilag támogatott programjukban szeretnék újraszervezni a visszatoloncolt cigányok életét, mindezt természetesen közpénzekből. 
 
R. P. 
 
 .
 
 
Megosztás

A nap idézete

"A hazaszeretet egy nemzetben az, ami a testben az egészség! Attól naggyá nő, anélkül elsorvad. Hazaszeretet nélkül nincs Nemzet, csak horda. A nagy nemzeteket az tette naggyá. A hazaszeretetet nem lehet magyarázni, mint nem lehet az egészséget, ami nélkül meghal a test. Mibelőlünk, magyarokból, – hát nem veszitek észre?! – hogy évtizedek óta próbálják azt kilopni, és vele egyetlen erőnket, a lelkünk önérzetét! Egyforma nemzeti kincsünk a vagyonunk, az eszünk, a becsületünk és az időnk! Ezeket a kincseket lopjuk mi meg mindennapi, apró hazaárulással!"

/Jászai Mari/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information