2020, október 31, szombat
   
Betűméret

Női kézi EB: A magyarok mai ellenfele Horvátország

HorvatNoiKeziMa este a magyar női kézilabda-válogatott Horvátországgal mérkőzik meg. Horvátország hetedik alkalommal szerepel Európa-bajnokságon, ebből a legelsőn, még 1994-ben érte el az eddig legjobb eredményét, egy ötödik helyezést.

A legutóbbi világversenyen, Londonban kemény csatában, a negyeddöntőben maradtak alul a horvátok a később bronzérmet szerző Spanyolországgal szemben. Az olimpiai szereplés után bár sokan arra gondoltak, ez a csapat lehet a titkos favoritja az egyébként sem könnyű C-csoportnak, pláne hogy az egyetlen százszázalékos együttesként kvalifikálódtak az Európa-bajnokságra, ám a rossz hírek az ősz folyamán nem kerülték el Vladimir Čanjuga lányait.

 

A csapatkapitány, Miranda Tatari ínszalagszakadást szenvedett, Nikica Pušić és Maida Arslanagić pedig bejelentette visszavonulását. Andrea Penezić bokasérülés, Lidija Horvat pedig egyéb okok miatt marad távol a kontinensviadaltól.

Tatari a sérülését követően így nyilatkozott: „Minden játékosunkra nagyon fontos szerep hárul: az újonnan bekerült lányok átvehetik a szerepünket, és biztos vagyok benne, hogy Franić, Bašić vagy éppen Žana Čović sokaknak meglepetést tud okozni. Minden egyes győzelem nagyszerű sikernek számítana, én hiszek bennük. Sok játékos számára ez lehet a nagy esély, hogy a nagyközönség előtt megcsillogtassa tudását a pályán".

Az RK Zajecar közel 150-szeres válogatott szélsője, Maja Zebić így nyilatkozott az Eb hivatalos weboldalán az esélyeikről: „A középdöntőbe jutás már önmagában tökéletes eredmény lenne számunkra. Az elmúlt idők nehézségei után az lehet a legnagyobb előnyünk a többiekkel szemben, hogy bárminemű nyomás nélkül játszhatunk. Andrea Penezić egyszerűen a legjobbunk: játékosként és vezérként is nagyra tartom őt. Amikor nincs velünk, hajlamosak vagyunk elveszni a pályán. Az Eb pont jó lehetőség lesz arra, hogy meglássuk, mire is megyünk nélküle".

(handball.hu)

Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information