2020, szeptember 19, szombat
   
Betűméret

Üzletemberek találkozója Magyarkanizsán

uzletemberekA szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara és a magyarkanizsai önkormányzat szervezésében üzletemberek találkozójára került sor Magyarkanizsán. A találkozón részt vettek: Slobodan Vojinović, a Körzeti Gazdasági Kamara elnöke, Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere, Vladmir Ilić, Észak-bánáti körzetvezető, Észak-bánáti felügyelőség vezetői illetve községünkben működő cégek, vállalatok vezetői.

A találkozó célja a jelenlegi gazdasági helyzet bemutatása és a közös problémamegoldás keresése volt. A Gazdasági kamara felmérései szerint, az észak Bácska és a Tiszavidék gazdasága az év első 9 hónap mutatói alapján „jobb” mint Szerbia más régióiban, sőt némely területen fejlődés tapasztalható. Az ipari termelés tovább nőtt, de sajnos ez nem vonatkozik a feldolgozóiparra. A külföldi országokkal való kereskedelem lassan eléri az egymilliárd dollárt Az év első kilenc hónapjában, az említett régióban, az előző évhez viszonyítva az ipari termelés 2,3 százalékkal nőtt, míg a országos szinten 6,8 százalékkal csökkent. Növekedés tapasztalható a textiliparban, nyersbőr feldolgozásában, fa és bútoripar illetve a műszaki-elektromos gépek gyártása területén. Azok az iparágak, amelyek az elmúlt évben növekedést mutattak, mint ilyen az élelmiszer feldolgozás, fémipar, idén rosszabbul teljesítettek.
A Gazdasági kamara adatai szerint községünkben gazdaság jobb helyzetben van mint az ország más részein, ez a sikeres privatizációnak és az ásványi kincsek ésszerű kiaknázásának köszönhető.
A Gazdasági kamara adatai szerint, a magyarkanizsai községben 305 vállalkozás működik, 2704 munkást foglalkoztatnak. A találkozón részt vett szakemberek kihangsúlyozták, hogy a foglalkoztatottak számát kell növelni. A cél elérése érdekében támogatásukról biztosították a községi vállalkozókat.

(kanjiza.rs)

Megosztás

A nap idézete

"A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information