2020, szeptember 19, szombat
   
Betűméret

Goromba népség a magyar - állítják a szerb turisták

touristsA Magyar Turizmus Zrt. - MT - az MTI információi szerint 2011 végén és 2012 elején vizsgálta meg a lakosság utazási szokásait és Magyarország mint turisztikai úti cél imázsát Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában.
 
Az eredmények azt mutatják, a szomszédos országok lakói nem ismerik eléggé Magyarországot, és meglehetősen sztereotip véleménnyel vannak rólunk.
 
Kevesen jönnek Magyarországra
 
Halassy Emőke, az MT kutatási irodájának megbízott vezetője elmondta: az elmúlt évtized egyik legfontosabb turisztikai trendje, hogy a turisták egyre nagyobb mértékben előnyben részesítik a közeli úti célokat. A kutatás tanulsága azonban az volt, hogy, bár földrajzilag közel vagyunk egymáshoz, nem ismerik kellőképpen Magyarországot a déli, szomszédos országok lakói.

Az MT 2011 óta erősíti a déli, szomszédos országokban folytatott marketingtevékenységét, részben ennek is köszönhető, hogy tavaly 11%-kal nőtt az onnan érkezők által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma. A rokoni, baráti kapcsolatoknak köszönhetően azonban a legtöbben nem fizetős szálláshelyeket vesznek igénybe, ám azok, akik fizetős szálláshelyet választanak, jellemzően szállodákban szállnak meg.

Mester Tünde vezető kutató elmondta, a három ország lakói elsősorban a térségben, azon belül is a volt Jugoszlávia területén utaztak 2011-ben.

Magyarország piaci részesedése Horvátországban 4, Szerbiában 3 és Szlovéniában csupán 1%. Tavaly turisztikai motivációval csupán hozzávetőleg 760 ezren érkeztek a déli, szomszédos országokból.

Sztereotípiák a magyarokkal szemben

Magyarország imázsa is igen sematikusnak bizonyult: először Budapest, a fűszeres ételek, a főváros nevezetes épületei, illetve a dunai hidak jutnak a szomszédos országokban élők eszébe, déli szomszédaink azonban zárkózottnak látják a magyarokat, és meglehetősen hiányosnak találják a magyarok nyelvtudását.

Elégedetlenséget jelentenek továbbá a határátlépési nehézségek, valamint az, hogy nem tartják sem szakszerűnek, sem barátságosnak a vendéglátóhelyek személyzetét. Bár sokan gorombának tartják a magyarokat, a látogatók elégedetten távoznak, ami sajnos csupán annak köszönhető, hogy az előzetes várakozásaik nem túl magasak.
 
(Femina)
Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information