2020, szeptember 19, szombat
   
Betűméret

Mourinho távozik a Realtól!

mourinhoA madridi Marca napilap hétfői száma szerint immár biztos, hogy José Mourinho a szezon végén távozik a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madridtól. Az újság úgy tudja, Florentino Pérez klubelnök és a portugál vezetőedző kimondta a válást, már csak a távozás részleteit kell megtárgyalniuk.

A Marca hétfőn címlapján kürtölte világgá a hírt: José Mourinho jövő júniusban biztosan elhagyja a Real Madridot. Bár a portugál szakemberrel kapcsolatban már többször felvetődött, hogy elhagyhatja a blancókat, a madridi újság most kész tényként számol be a szakításról.

A Real Madridhoz igen közel álló – a fővárosi klubbal mindennap legalább tíz oldalon foglalkozó – lap cikke szerint Florentino Pérez klubelnök és José Mourinho is egyetért abban, hogy a Special One ideje lejárt a spanyol csapat élén.

A beszámoló szerint Pérez úgy véli, Mourinho szép lassan öngyilkosságot követ el a döntéseivel (például amikor az Atlético elleni, szombati derbi előtt kiment a közönség elé, hogy aki akarja, az kifütyülhesse) és a nyilatkozataival az együttes vezetőedzőjeként, és a portugál tréner is úgy érzi, hogy nincs értelme tovább a szélmalomharcnak.

José Mourinho


1963 január 26- án született Setúbalban, Portugáliában. Fiatal korában focista szeretett volna lenni, de mivel nem volt meg hozzá a tehetsége, az edzősködés felé fordult. Első klubja a portugál Benfica, ahol előbb másodedző, majd edző volt. Később a klub tulajdonosával kialakult nézeteltérések miatt Mourinho elhagyta a klubot. Ezután a Leiria edzője lett, a kiesőjelölt csapatot a 3. helyre hozta fel a protugál bajnokságban. Erre felfigyelt az FC Porto vezetősége is, később szerződtették a klub kispadjára. Innen indult meg Mourinho sikertörténete. A Portoval kétszer lett portugál bajnok, megnyerte az UEFA-kupát, 2004-ben a Bajnokok Ligáját. A Chelseavel kétszer nyerte meg a bajnokságot. Az Inter csapatával szintén kétszeres olasz bajnok lett, valamint ismét BL-t nyert. A Real Madriddal 1 bajnoki cím, egy-egy kupa és szuperkupa győzelem a mérlege. A fejlemények tudatában ennyiben ki is merülnek érdemei a királyi gárdánál.


Mourinho ugyanis már többször is tett utalást arra korábban, hogy nem kapja meg a kellő támogatást a klubtól, és a Marca szerint az edző azért érez így, mert a Real Madrid nem biztosított számára egy szóvivőt. Mou a Real egy korábbi játékosát szerette volna maga mellett tudni, aki a kényes ügyekben a nyilvánosság elé állt volna, például a spanyol szövetség, a liga és az UEFA döntéseivel szemben.

Mourinho Luís Figo szerződtetését javasolta, akivel az Internél is együtt dolgozott, de a korábbi portugál futballista nem éppen békés körülmények között távozott annak idején a Realtól Pérez első elnöklésekor.
A blancók vezetőedzőjének emellett meggyűlt a baja a szurkolókkal és néhány játékosával is. A drukkerek egy része azt szeretné, ha távozna, míg – bár a nyilvánosságnak mást mutatnak – néhány futballistája is Mourinho ellen van, és Florentino Pérez nem segít a szakembernek a széthúzást okozó egyének eltávolításával.
A Marca szerint azonban nem számíthatunk zajos távozásra: az elnök nem szeretne az idény közben megválni a trénertől, de az újság szerint abban már mindkét fél biztos, hogy júniusban vége a közös munkának – még a tizedik BEK/BL-győzelem megszerzése esetén is.

Hogy mi lesz Mourinho sorsa, az persze nagy kérdés, a PSG, a Manchester United és a Chelsea is felvetődött már lehetséges célállomásként, míg Milánóban is minden bizonnyal tárt karokkal várnák az Internél.


Egy dolog azonban a Marca szerint biztos: a válást kimondták a felek, júniusban új időszak kezdődik a Real Madridnál.

(NSO nyomán - M. B.)

Megosztás

A nap idézete

„Mindenkinek a maga helyén vannak kötelességei és bármilyen kicsinyek legyenek azok, fontos, hogy jól végezzük azokat."

/Teleki Pál/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information