2020, október 01, csütörtök
   
Betűméret

Veszélyes délvidéki utcák

Közéleti tényezők reagálása a legújabb magyarverés kapcsán  

domesticviolenceKedves olvasóink portálunk révén értesülhettek arról a magyarellenes atrocitásról, amely Szabadka központjában játszódott le, amikor szerb soviniszta fiatalok megtámadták és viperákkal, vasrudakkal ütötték-verték a békésen beszélgető magyar fiatalok kisebb csoportját. Mint ismeretes, két magyar fiatalembert kórházba kellett szállítani. A rendőrség letartoztatott néhány gyanúsítottat. Más kérdés, megtudjuk-e valaha a nevüket, és főleg milyen büntetés vár rájuk, már ha a bíróság egyáltalán elítéli őket.

Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke az atrocitással kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „Megpróbálok a rendőrségtől információt kapni, hogy hol tart a nyomozás, azonosították-e az elkövetőket, és leellenőrzöm, hogy a rendőrség által elkészített jegyzőkönyvekben is az áll-e, amit a diákok állítanak, vagy esetleg más. Nem biztos, hogy etnikai türelmetlenség a fő motivációja ennek az incidensnek, de azt sem kell kizárni.” Továbbá azt is mondta, hogy „felvértezzük őket, hogy milyen intézkedésekkel tudják érvényesíteni jogaikat. Az ügyvédség munkáját azonban nem tudjuk és nem is feladatunk átvenni”. A Vajdasági Magyar Szövetség közleményében a rendőrség és az igazságszolgáltatás erélyes fellépését követeli.
A Magyar Remény Mozgalom az említett eset kapcsán határozottan követeli a polgárőrség sürgős felállítását, de a kezdeményezését a többi közéleti tényező egyelőre nem támogatja.
A Vajdasági Magyar Demokrata Párt, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége és a Magyar Polgári Szövetség nem foglalt állást a legújabb magyarverésről.

Megosztás

A nap idézete

"A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information