2020, október 31, szombat
   
Betűméret

Hat délvidéki "újmagyartól" vették vissza a magyar állampolgárságot

honositas-nyelviskolaA DélHír Portál korábban számtalan esetben írt arról, hogy csalárd módon tömegesen veszik fel a magyar állampolgárságot olyan szerb nemzetiségű polgárok, akik semmilyen kapcsolatban sem állnak a magyarsággal, csupán csak egy EU-s ország útlevelére vágynak.

Számos esetet mutattunk be, hogy milyen trükköket alkalmaznak és, hogy mekkora üzleti struktúra épült már fel a magyar állampolgárság megszerzése köré. Mint ahogy arról is cikkeztünk, hogy a magyar kormánynak lépéseket kellene tennie a visszaélések visszaszorításának érdekében.
Bár az anyaországi bürokrácia malmai lassan őrölnek, mégis a legutóbbi két Magyar Közlönyben egyenként 3-3 olyan "délvidéki magyar" neve is olvasható, akiket megfosztott a magyar állam az állampolgárságtól.
A visszavonás indokait nem közli a Magyar Közlöny, azonban nevesíti azokat a délvidéki településen élő polgárokat, akiket ezzel az intézkedéssel sújtottak:
 
Állampolgárság visszavonással történő megszüntetéséről: Kolarov Iván (születési hely, idő: Törökbecse [Jugoszlávia], 1971. június 9.)
 
Lukic Zsuzsánna (névmódosítás előtti házassági neve: Lukic Suzana; születési neve: Cserni Zsuzsánna; névmódosítás előtti születési neve: Cerni Suzana; születési hely, idő: Topolya [Jugoszlávia], 1984. október 11.)
 
Novákovity Szlobodán (születési hely, idő: Zombor [Jugoszlávia], 1991. augusztus 28.)
 
Modosan Zeljko (születési hely: Nagybecskerek, Jugoszlávia)
 
Popovic Nenad (Újvidék, Jugoszlávia)
 
Galetic Milos (Újvidék, Jugoszlávia)
 
A szerbes csengésű nevek alapján arra lehet következtetni, hogy a jelölt személyek nem beszélték megfelelő módon a magyar nyelvet, amely pedig alapkövetelmény a magyar állampolgárság megszerzéséhez. A legenyhébb becslések szerint is ezrével vannak olyanok, aki úgy szereztek magyar állampolgárságot, hogy nem feleltek meg az egyszerűsített honosítás törvényben szabályozott kritériumrendszerének.
 
A Magyar Közlönyönként ha ugyan csak hármasával, de mindenképp üdvözlendő, hogy megindult egy vizsgálati folyamat, amely reméljük a jövőben még nagyobb tempóra kapcsol majd. 
 
H. Á.
 
.       
Megosztás

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information