2020, február 21, péntek
   
Betűméret

Hat délvidéki "újmagyartól" vették vissza a magyar állampolgárságot

honositas-nyelviskolaA DélHír Portál korábban számtalan esetben írt arról, hogy csalárd módon tömegesen veszik fel a magyar állampolgárságot olyan szerb nemzetiségű polgárok, akik semmilyen kapcsolatban sem állnak a magyarsággal, csupán csak egy EU-s ország útlevelére vágynak.

Számos esetet mutattunk be, hogy milyen trükköket alkalmaznak és, hogy mekkora üzleti struktúra épült már fel a magyar állampolgárság megszerzése köré. Mint ahogy arról is cikkeztünk, hogy a magyar kormánynak lépéseket kellene tennie a visszaélések visszaszorításának érdekében.
Bár az anyaországi bürokrácia malmai lassan őrölnek, mégis a legutóbbi két Magyar Közlönyben egyenként 3-3 olyan "délvidéki magyar" neve is olvasható, akiket megfosztott a magyar állam az állampolgárságtól.
A visszavonás indokait nem közli a Magyar Közlöny, azonban nevesíti azokat a délvidéki településen élő polgárokat, akiket ezzel az intézkedéssel sújtottak:
 
Állampolgárság visszavonással történő megszüntetéséről: Kolarov Iván (születési hely, idő: Törökbecse [Jugoszlávia], 1971. június 9.)
 
Lukic Zsuzsánna (névmódosítás előtti házassági neve: Lukic Suzana; születési neve: Cserni Zsuzsánna; névmódosítás előtti születési neve: Cerni Suzana; születési hely, idő: Topolya [Jugoszlávia], 1984. október 11.)
 
Novákovity Szlobodán (születési hely, idő: Zombor [Jugoszlávia], 1991. augusztus 28.)
 
Modosan Zeljko (születési hely: Nagybecskerek, Jugoszlávia)
 
Popovic Nenad (Újvidék, Jugoszlávia)
 
Galetic Milos (Újvidék, Jugoszlávia)
 
A szerbes csengésű nevek alapján arra lehet következtetni, hogy a jelölt személyek nem beszélték megfelelő módon a magyar nyelvet, amely pedig alapkövetelmény a magyar állampolgárság megszerzéséhez. A legenyhébb becslések szerint is ezrével vannak olyanok, aki úgy szereztek magyar állampolgárságot, hogy nem feleltek meg az egyszerűsített honosítás törvényben szabályozott kritériumrendszerének.
 
A Magyar Közlönyönként ha ugyan csak hármasával, de mindenképp üdvözlendő, hogy megindult egy vizsgálati folyamat, amely reméljük a jövőben még nagyobb tempóra kapcsol majd. 
 
H. Á.
 
.       
Megosztás

A nap idézete

„E korba születtünk, és bátran kell a számunkra elrendelt utat végigjárni, más választásunk nincsen. Reménység és menekülés nélkül kitartani az elveszett poszton: ez a kötelességünk. Kitartani, mint a római katona, kinek csontjait ott találták Pompeji kapuja előtt, aki meghalt, mert a Vezúv kitörésekor elfelejtették felváltani. Ez az igazi nagyság, ez az igazi race! A becsületes halál az egyetlen, amit az embertől nem lehet elvenni.”

/Oswald Spengler/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information