2018, július 18, szerda
   
Betűméret

Visszakerült Topolya határába a magyarellenes tábla!

agyulloletkeltotabla nNagy közfelháborodást és médiafigyelmet keltett 2012 decemberében az a magyarellenes tábla, amelyet Topolya határában helyezett ki egy helyi lakos. A korábbi táblán a következő hirdetmény szerepelt "Eladó a házam, elköltözöm a magyar fasiszták elnyomása miatt.".

A mostani hirdetőfelületen is hasonló szöveg található, némi kiegészítéssel: "Eladó a házam, mivel elköltözöm Szerbiából, a magyar fasiszták elnyomása és a topolyai bűnözők miatt" majd nagyobb, vörös betűkkel kiemelten "Éljen a testvéri Oroszország" szöveg olvasható.

A legutóbbi esetben a táblát végül nem az önkormányzat vagy a hatóságok hanem egy "ismeretlen tettes", valószínűleg egy felháborodott helyi magyar távolította el.

Két éve a nagy felháborodás nyomán Egeresi Sándor a Nemzetek Közötti Viszonyok Topolyai Községi Tanácsának akkori elnöke arra szólította fel az önkormányzatot és az állami szerveket, hogy indítsanak eljárást Martinović ellen nemzeti gyűlöletkeltés vádjával. Ám a felljelentés után nem érkezett további hír az ügy állásáról egészen mostanáig, az új tábla megjelenéséig.

001Luca

A 2012-es tábla

Mivel mindkét hirdető felületen ugyanaz a telefon szám látható így bizonyos volt, hogy a mostani szöveg is egy bizonyos Svetozar Martinović nevű topolyai lakoshoz köthető. A DélHír Portál az eset kapcsán megkereste Martinovićot, aki szívesen állt rendelkezésünkre.

A montenegrói nemzetiségű topolyai férfi portálunknak elmondta, hogy a legutóbbi tábla miatt ugyan feljelentést kapott és emiatt többször járt a szabadkai és az újvidéki bíróságon is, ám felmentették a vádak alól, semmilyen büntetést nem kapott.

Hangot adott abbéli felháborodásának is, hogy a legutóbbi tábláját (véleménye szerint a magyar fasiszták) ellopták és a rendőrségi nyomozás ellenére a mai napig sem lett meg a tettes.
 
Arra a kérdésünkre, hogy milyen fasiszta elnyomás uralkodik Topolyán, elmondta, hogy a közép-bácskai községben a Jobbik tagjai rendszeresen masíroznak az utcákon. Valamint kifejtette, hogy a magyar fasiszták elviselhetetlenné teszik az életet. Elmondása szerint őt ezidáig csak azért nem érte konkrét inzultus, mivel jó fizikumú és erős, így megtudja magát védeni.
Kérdésünkre, miszerint szerb fasiszták élnek-e Topolyán, Martinović nemmel válaszolt, ám elárulta, hogy a községet vezető magyar politikusok között több fasiszta is található, ám ennél többet már csak egy személyes kocsmai találkozás esetén merne elárulni nekünk. Majd hozzátette, rengeteg magyar barátja van Topolyán.
 
Egyelőre nem tudni mi lesz a jelenlegi gyűlöletkeltő tábla sorsa, ám a szerbiai törvények már levizsgáztak egyszer és kiderült, bárki hirdethet magyar fasiszta veszélyt Szerbiában, anélkül, hogy ez bármilyen felelősségre vonást vonna maga után.
Így a magyar többségű községben, amely nem mellékesen évente több ezer eurót költ a Tolerancia Tábor megrendezésére, az itt élő magyarok nem tehetnek semmit, és "kötelező" nézniük a szülővárosuk határában található uszító feliratot, miközben a rendőrség még nyomozást is indít, ha azt valaki eltávolítja.
 
Kérdés, hogy hol van ilyenkor a magyar érdekképviselet, hol van ilyenkor a magyar kormány, vagy a délvidéki magyar politika, és hány ilyen táblának kell még kikerülnie ahhoz, hogy a magyarokat ne lehessen fasisztaként megbélyegezni a szülőföldünkön?!
 
Sz. A.

.

Megosztás

Hozzászólások   

 
+3 #5 Tamas Y-m-d H:i
Szeintem akinek van facebook-ja az tegye ki és estleg fordítsa le más nyelvre is. Nemárt ha ki kerül a világba, hogy itt milyen prmitív gyülölködő emberszerű lények élnek.
Idézet
 
 
+5 #4 Fekete Péter Y-m-d H:i
Az ehhez hasonlóan viselkedő és vélekedő személyeket nem börtönbe kellene küldeni! Ez egy klinikai eset.
Egyszerűen, nem tudja feldolgozni azt, hogy köszönve az utóbbi évek politikai történéseinek, egyik napról a másikra ő is a nemzeti kissebségek sorába csöppent! Az ilyenek megváltoztatása érdekében, szervezhetnek MINDEN NAPRA egy tolerancia tábort, az sem változtatná meg,akkor sem ébredne fel, mert egyszerűen NEM AKAR felébredni. A hatóság meg tétlenül nézi. Majd ha az első tábla felállítása után megkapta volna a "porcióját", elgondolkozott volna azon, hogy hogy fasiztázzon le egy nemzetet. Na, de most már nem csak a "magyar fasisztákat" hanem a Topolyai "kriminalac"-ok at is említi, így már talán majd mozdul valaki!
Idézet
 
 
+5 #3 Csaba Y-m-d H:i
a magyar"képvisel et"meg azért nem reagál mert kilógnak a politikai"elit" valagából!ne felejtsük el hogy birka Pásztorék azokkal vannak koalicióban akik ki akarták üzni a magyarokat Szerbiából
Idézet
 
 
+6 #2 Csaba Y-m-d H:i
milyen ország az ahol büntetlenül lehet szitani egy kisebbség ellen a gyülöletet?norm ális országban éveket kapott volna az illető ilyesmiért hogy elgondolkodjon rajta amit tett!
Idézet
 
 
+8 #1 Tamas Y-m-d H:i
A magyar képviselet azért nem reagál mert nem létezik. Azok akik állítólag képviselik a magyarságot azok már régen eladták még a lelküket is és nem fogják kockáztatni az egzisztenciájuk at ilyen "apróságért". A szerb állam is arról híres, hogy saját alkotmányát se képes betartani, kivéve ha nekik megfelel.
Idézet
 

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information