2018, július 18, szerda
   
Betűméret

SenkiHáza: A banda a Told a májkot! – 2013. tehetségkutató verseny döntőjébe jutott

sh1Lassan fél éve közöltünk egy interjút a szabadkai SenkiHáza hip hop trióval. Az események felpörögtek a banda háza tájékán. Kétségtelen tény, hogy az első kiforrott délvidéki magyar rap együttesként mutathatjuk már be őket. Papilion Dániel, Erdélyi Roland és Németh Dávid nyilatkozott az új számokról, fellépésekről, versenyekről és újításokról.

Mi történt veletek az utóbbi fél évben, amióta a DélHír Portál olvasói hallhattak rólatok?

Erdélyi Roland (Eraiz): Időközben két új zenét vettünk fel együtt a stúdióban. A sulira sok időnk ment el, mivel ketten is most érettségizünk. De a próbákat, meg a zenélést sem hanyagoltuk el. Részt veszünk a Danilo Kiš Alapítvány által kiadandó, különböző zenei irányzatokat ötvöző, bácskai együttesek válogatáslemezének kiadásában. Ennek kapcsán lesz is egy fellépésünk június 7-én Szabadkán az alapítvány klubhelyiségében.

Papilion Dániel (Deez): Amióta megjelent a Van kiút klipünk az interneten, több helyre is hívtak minket. Felléptünk Topolyán, Gunarason és Szabadkán is többször. A tűzkárosult pacséri Nyúl család részére szervezett jótékonysági koncertesttel szép összeget tudtunk felajánlani. Júniusban ismét készülünk egy humanitárius koncerttel.

sh2

Németh Dávid (Bongz): A legnagyobb újítás, hogy tulajdonképpen a csapat bővült jó pár taggal. Megalakult az élőzenés formációnk is. A dobosunk Szévald Dániel, a basszusgitárosunk Tokodi Krisztofer, a gitárosunk Szabó István és a két billentyűsünk Bartol Brigitta és Lackó Árpád. Dolgozgatjuk fel az eddigi számainkat. Élőben meglehetősen eredeti így a hangzásuk.

Részt vesztek a Told a májkot – 2013 c. rap versenyen. Honnan jött a lehetőség? Hogy szerepeltetek az idei selejtezőn?

Erdélyi Roldand (Eraiz): Tavaly is neveztünk erre a versenyre. Akkor még az elődöntőben szoros küzdelemben maradtunk alul. Úgy éreztük, hogy idén is megpróbáljuk, ezúttal pedig a szarvasi negyedik elődöntőn – a zsűri értékelése szerint – fölényesen jutottunk tovább. A döntőre június 15-én kerül sor Szarvason. A bírálók pedig Akkezdet Phiai lesz, vagyis Závada Pál fia, Závada Péter, akinek most jelent meg a verseskötete, illetve Süveg Márk slam poéta. A döntőbe hat fellépő jutott, ezt is Szarvason rendezik meg, ahova szervezünk kombit is, és akit érdekel, jelentkezhet a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy telefon a 064/374-4777 számon.

Papilion Dániel (Deez): Aki megnyeri a Told a májkot az felléphet a Hegyalja Fesztiválon, meg készíthet Budapesten egy teljes albumot, amelynek lemezeit technikailag és külsőleg is megcsinálják. Ja, és a győztes egyik száma felkerül a 2014-es magyarországi stíluspakk albumra, amely a legjobb magyar underground zenéket tömöríti.

Nyakunkon a nyár. Mit tervez a SenkiHáza?

Németh Dávid (Bongz): Ha lement a suli, a srácoknak pedig a felvételi vizsgák, akkor leegyeztetünk egy csomó fellépést, meg dolgozunk az új trekkeken. A pénzhiány miatt nehezen halad az első albumunk kiadása, de nem adjuk fel. Meg jön egy bulisabb számunk klipje is, amelynek forgatását júniusra tervezzük.

sh3

T. T.

Senkiháza Facebook oldal

Senkiháza SoundCloud oldal

Senkiháza YouTube csatorna

Kapcsolódó cikk:

Szabadkai betyár úttörők a délvidéki magyar rap életben

.

Megosztás

A nap idézete

"Mindenfelé keressük a magyar nemzetet; kinn Ázsiában, fenn a Jeges-tengernél, hátul az őshistóriában, magasan a fényes rangúaknál, csak ott nem keressük, ahol van: körülöttünk és a mai napon."

/Jókai Mór/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information