2018, november 17, szombat
   
Betűméret

Véres leszámolás Kiskéren - Egy szeparé miatt alakult ki lövöldözés a kávézóban

Három személy sérült meg péntek éjjel a Verbász melletti Kiskér (Bačko Dobro Polje) Linea nevű kávézójában történt lövöldözésben - írja a Blic napilap.

A véres leszámolásban súlyos sérüléseket szerzett a 23 éves Vukašin Jelić, valamint könnyebb sérüléseket a 27 éves nővére (Anđa Jelić) és a kiskorú V.V..

Az információk szerint a balhé a kávézó egyik elkülönített része, vagyis szeparéja miatt tört ki.

A klubban aznap este teltház volt mivel a helyiek falunapot ünnepeltek. A lövöldözésben résztvevő 27 éves Dalibor Janjušević és társasága, helyszínre érkezésükkor láthatóan alkohol hatása alatt álltak. Elégedetlenek voltak a kávézóban nekik jutott hely miatt, ezért összeszólalkoztak egy másik csoporttal, akik között a kiskorú V.V. is ott ült.

A részeg fiataloknak nem sok kellett, hogy a szóbeli vitát verekedés kövesse. Az egyik pillanatban Janjušević előkapta fegyverét és két lövést adott le a levegőbe. Ebben a pillanatban az FK Újvidék ifjú futballistája Vukašin Jelić odaszaladt és megpróbálta kicsavarni a részeg lövöldöző kezéből a pisztolyt, Janjušević azonban további lövéseket adott le.

Anđa Jelić látva, hogy öccse veszélyben van, testvére védelmére kelt és bekapcsolódott a dulakodásba.

A dulakodás során kialakult káoszban golyótalálat ért három személyt: Vukašint az alkarján, nővérét a mellkasán, míg a kiskorú V.V.-t a jobb lábán érte találat.

A lövöldözés után az elkövető - kihasználva a nagy riadalmat - megpróbált elmenekülni a helyszínről, de gyorsan elfogták.

A három sérültet kórházba szállították, a lövöldözőt pedig az orvosi vizsgálat után börtönbe szállították. A 48 órás előzetes latartóztatás után a vádlottra bírósági meghallgatás vár.

Az elkövetőről a helybéliek azt beszélik, hogy köze lehet ahhoz a tavalyi esethez, amikor is egy csoport fiatal fegyverrel kényszerített egy kávézókban haknizó turbofolk-énekesnőt, hogy reggelig szórakoztassa őket.

Az egykoron szebb időket megélt Kiskérről (Bačko Dobro Polje) tudni lehet, hogy 1945-ben kiűzték innen a német lakosságot és helyettük szerbeket és montenegróiakat telepítettek a faluba. A német lakosság evangélikus vallású volt, a templomuk ma már nem létezik, ugyanis a kitelepítés után kegyetlenül a föld színével tették egyenlővé, így Kiskéren ma nincs egyetlen templom sem. A szerbek és a montenegróiak is ortodox vallásúak, de még mái napig nem épült fel ilyen felekezetű templom.

A képen a lövöldözésben megsérült Vukašin és Anđa Jelić.

HC

.

Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information