2017, szeptember 24, vasárnap
   
Betűméret

Belekezdtek a bunkó beton böhöm bontásába

beton szabadkaMegkezdték a munkagépek a szabadkai Szabadegyetem melletti vasbeton-szerkezet lebontását. A bontást 3,7 millió dinárért végzi el az Elita Coop zimonyi építészeti vállalat. A szerződés szerint erre egy hónapja van, a kivitelező azonban úgy véli, ha az időjárás megfelelő lesz, akkor akár 10-15 nap alatt elvégzik a munkát. Persze, a bontáshoz kivonult a polgármester és pereputtya.Ez a valami 1963 óta csúfítja Szabadka központját. Az épület eredetileg autósmozinak készült, de már évtizedek óta csak hajléktalanok lakják, illetve gyerekek petárdáznak benne, róla.

A peren kívüli megegyezésben 40 millió dinárt fizetett ki a város, így kiírhatták a közbeszerzésről szóló pályázatot a bontás elvégzésére. Az Elita Coop vállalat messze a legkedvezőbb ajánlattal szolgált.

Snežana Pejičić, a Városépítési Igazgatóság vezetője elmondta: „Három ajánlatot kaptunk. Erre a célra 11 millió dinárt hagytak jóvá, de sikerült egy nagyon kedvező áron dolgozó kivitelezőt találnunk. Ez az ár körülbelül 3 millió 700 ezer dinárt tesz ki adóval együtt.”

A kivitelezőnek nem jelent nagy feladatot a munkálatok elvégzése, viszont a szabadkai polgároknak sokat számít, hogy végre eltűnik a betonförmedvény.

Az illetékesek ígérik, hogy a Szabadegyetem melletti betonkonstrukció bontása nem zavarja majd a polgárok nyugalmát, és a környező épületekben sem keletkezik kár. Kijelentették, ez csak az első lépés a város központjának teljes rendezéséhez.

Arról már mindannyian meggyőződhettünk, hogy a városvezetés bontani tud, de építeni ki fog?

Pannon RTV nyomán T. T.

Megosztás

Önnek ájánljuk:

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information